NEMA DIONICE ALUMINIJA Bivši gradonačelnik Mostara Hamdija Jahić od Mije Brajkovića traži javnu ispriku jer ga je 'pobrkao' s prezimenjakom Ovaj mu se ispričao.

Nakon što se bivši generalni direktor Aluminija d.d. Mostar Mijo Brajković, javnosti obratio s otvorenim pismom u kojem, između ostalgoa, tvrdi da i Hamdija Jahić, bivši (do)gradonačelnik Mostara posjeduje daleko više dionica Aluminije nego on, uslijedio je Jahićev demantij. Brajković se uskoro ispričao Hamdiji Jahiću jer je 'Mehmeda' pobrkao' sa 'Hamdijom'.

 

 
Inače, vrlo je vjerojatno da je Brajković "nešto pobrk'o". Naime, točno je da je Jahić sa 1,2635% po veličini udjela, ali to nije bivši mostarski (do)gradonačelnik Hamdija Jahić, već sarajevski profesor Ekonomskog fakulteta i bivši član NO Aluminija, prof.dr. Mehmed Jahić.

Očito je Brajković u otvorenom pismu uradio lapsus te umjesto 'Mehmeda' napisao 'Hamdija'.

Odmah nakon Jahićevog priopćenja ispričao se zbog pogreške.

"Ispričavam se se gosp. Hamdiji Jahiću zbog mogućih neugodnosti koje je imao nakon objavljivanja moga priopćenja, u kojem je nenamjerno došlo do pogreške u jednoj informaciji. Naime, u mojem priopćenju se ne radi o gosp. Hamdiji Jahiću, već se radi o prof. Mehmedu Jahiću, bivšem predsjedniku Nadzornog odbora Aluminija i vlasniku 1% dionica Alumijia.

Podsjetimo da je u ožujku 2014. na Skupštini dioničara "Aluminija" za člana Nadzornog odbora u ime Vlade FBiH imenovani su Mehmed Jahić, Ante Penavić i Mladen Alpeza, a u ime malih dioničara Zlatko Topić, Tomislav Pranjić i Mario Gadžić.

Naime, prema Registru vrijednosnih papira F BiH, najveći udjelničari su FBiH (43,9998%), Vlada Republike Hrvatske (12,0004%), Mehmed Jahić (1,2635%), OIF LILIUM GLOBAL (0,3682%), Mijo Brajković-Kruno (0,1115%), Berislav Batinić (0.1052%), Samir Anić (0,0873), Vladimir Božić (0,0842), Ivo Bradvica (0,0821%) i Mladen Galić (0747%).

Stoga, prema svemu sudeći, bivši prvi čovjek Mostara u svom reagiranju od Brajkovića zahtjeva javnu ispriku - Jahić navodi da ga je Brajković "oklevetao na krajnje tendenciozan i netočan način" te od njega traži i javnu ispriku ili će ga, u suprotnom, tužiti. 

Ipak, činjenica je da je Brajković u svom otvorenom pismu naveo da se radi o "bivšem predsjedniko NO Aluminija", ali pogrešno napisavši 'Hamdija' umjesto 'Mehmed'. U cijeloj priči se našao-prepoznao bivši gradonačelnik Mostara.

 

 

''U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti od klevete u Federaciji Bosne i Hercegovine zahtijevam od Vas Mijo Brajkoviću da u roku od sedam dana , na isti način objavite demant i neistinost navoda u kojima se spominje moje ime. Konkretno tražim da demantirate netočne navode i da mi se javno ispričate što ste me oklevetali navodeći kako stoji u Vašem otvorenom pismu citiram ''Neka se netko zapita kako bivši predsjednik Nadzornog odbora Aluminija Hamdija Jahić ima 10 puta više dionica od mene, koji sam proveo skoro 40 godina u Aluminiju“. Hamdija Jahić nikada nije bio ni član, ni predsjednik nadzornog odbora Aluminija, niti ima ijednu dionicu Aluminija, što je jedina istina, koju Vi znate i koju je lako provjeriti. Upozoravam Vas da čl.6 stav 1. Zakona o zaštiti od klevete određuje da „Svako lice koje prouzrokuje štetu ugledu fizičkog ili pravnog lica iznošenjem ili pronošenjem izražavanja neistinite činjenice, identificirajući to pravno odnosno fizičko lice trećem licu, odgovorno je za klevetu „ . Jasno je da ste Vi iznošenjem u javnosti neistinitih činjenica i identificirajući mene osobno oklevetali me u javnosti te ste i odgovorni za klevetu. Ukoliko u roku od 7 dana od dana objavljivanja ovog pisma, koje ću uputiti svim medijima odn. javnosti, ne objavite demant navedenih neistinitih navoda i javno mi se ne ispirčate, obavještavam Vas da ču nadležnom sudu u Mostaru podnjeti tužbu radi zaštite od Vaše klevete'', reagirao je Jahić na Brajkovićeve tvrdnje.

 

A što je Brajković napisao u otvorenom pismu možete pročitati:

OVDJE 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna