Predsjednica Grabar Kitarović traži očitovanje Vlade RH o Aluminiju

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović danas  je zatražila hitno očitovanje Vlade RH o mostarskom Aluminiju, gdje hrvatska Vlada ima 12% udjela. ''Želim vjerovati da je RH kao suvlasnik Aluminija napravila sve u cilju zaštite nacionalnih interesa i interesa radnika o čemu sam zatražila hitno očitovanje Vlade RH", kazala je Grabar-Kitarović. No, do sada, a posebebice posljednjih desetak dana koji su se pokazali presudnima za budućnost Aluminija, izostala je bilo kakva reakcija od strane Hrvatske, kao jednog od udjelničara.Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović oglasila se vezano uz gašenje proizvodnje u mostarskoj tvornici Aluminij.

"Eskalacija problema u slučaju Aluminija rezultat je dugogodišnjeg zanemarivanja evidentnih problema u poslovanju ove strateški važne tvrtke. Zabrinuta sam za sudbinu i egzistenciju radnika i čvrsto ih podupirem u zahtjevu za rasvjetljavanje svih činjenica koje su dovele do ove situacije. Želim vjerovati da je RH kao suvlasnik Aluminija napravila sve u cilju zaštite nacionalnih interesa i interesa radnika o čemu sam zatražila hitno očitovanje Vlade RH", kazala je Grabar-Kitarović, prenosi N1.

Hrvatska predsjednica danas se oglasila oko zbivanja u Aluminiju, dok je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, također danas, dao vrlo nespretnu izjavu oko Aluminija.

Na novinarski upit uoči sjednice Vlade da komentira situaciju oko mostarskog Aluminija u kojem je ugašena proizvodnja, a u kojem Vlada Republike Hrvatske ima 12 posto udjela, ministar Horvat je rekao da "u ovom trenutku nema sve relevantne informacije". Dodao je da "što se tiče samog poslovanja mostarskog Aluminija, iz jučerašnjih izjava iz medija moglo se čuti da u toj kompaniji postoje problemi zadnjih 20-tak godina tako da ga nešto naročito ne čudi stanje".

No, za podsjetiti je da je ministar Horvat u travnju ove godine boravio u Mostaru na Sajmu gospodarstva te je tada obećao u traženju strateškog partnera za Aluminij.

 

(Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna