Zbog novog prosvjeda radnika Aluminija kilometarske kolone na M17

Nakon što su jutros prosvjedujući blokirali magistralnu cestu M17 na dionici južno od Mostara, nešto radnici Aluminija u poslijepodnevnima satima blokirali su M17 u mjestu Salakovac, blizu istoimenog tunela. Iako je među zaposlenicima Aluminija bilo jnajava da će se prosvjedi nastaviti ispred Doma HDZ-a BiH u Mostaru i federalnih institucija, ipak je odlučeno o blokadi M17.
Ovaj prosvjed uslijedio je nakon što je direktor Aluminija Dražen Pandža rekao da nisu uspjeli osigurati isporuku električne energije te da se Aluminij gasi u ponoć. Također, prema Aluminiju stigla je i obavijest Neovisnog operatora sustava (NOS) kako će struja Aluminiju biti danas isključena.
Kaosu koji vlada među radnicima Aluminija pridonose i različite informacije - dok je gradonačelnik Mostara, priliom obilaska prosvjednika, kazao da mu je federalni premiejr Fadil Novalić rekao da će sjednica Vlade F BiH o Aluminiju biti održana u petak, Pero Bebek, predsjednik Skupštine sindikata Aluminija za medije je izjavi da je Jelka Miličević, federalna ministrica financija, izjavila da neće biti nikakve izvanredne sjednice te da zaposlenici Aluminija "mogu komotno ići".

Kolone vozila na prometnici M17 kilometrima su duge, a na društvenim mrežama brojni su komentari osude zbog prosvjeda i blokade prometnice i putnika koji, kako komentiraju, nisu ni za što krivi te navode da to "nije prava adresa".

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna