DRŽAVA TO SAM JA: Nijednu sjednicu nisu održali već pola godine, a traže godišnji

Predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto i njezini zamjenici Denis Zvizdić i Nebojša Radmanović sutra će razmatrati potvrđivanje rješenja o korištenju drugog dijela godišnjeg odmora za 2018. godinu, a koja se odnose na dva zastupnika.


Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH od dana konstituiranja (6. prosinca 2018. godine) do danas nije održao nijednu sjednicu. No uprkos nezasjedanju redovno su primali plaće i ostale naknade čak i u iznosu od 7.677 KM.

Kako s plaćom ide pravo na godišnji odmor, a u tom kontekstu zakon se mora poštivati, predsjedavajuća Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto i njezini zamjenici odlučili su da na sutrašnjoj sjednici Kolegija Zastupničkog doma PSBiH razmatraju potvrđivanje tri rješenja o korištenju drugog dijela godišnjeg odmora za 2018. godinu.

Riječ je o potvrđivanju rješenja za zastupnici Aidu Baručiju od 16. svibnja 2019. godine i dva rješenja koja se odnose na zastupnika Damira Arnauta i to od 21. svibnja 2019. godine i 24. svibnja 2019. godine. Ruku na srce, Arnaut je uprkos tome što se državni organ zakonodavne vlasti već mjesecima nalazi u potpunoj blokadi bio zasigurno najaktivniji parlamentarac u oba doma Parlamentarne skupštine BiH. On je samo u razdoblju od 6. prosinca 2018. godine do 6. svibnja 2019. godine imao 111 aktivnosti u PSBiH, dok je zastupnica Baručija, u istom vremenskom razdoblju, imala samo jednu aktivnost.

Uprkos tome što se većina parlamentaraca u praksi još od prosinca nalazi na godišnjem odmoru, budući da ne rade ništa, to ih sigurno neće spriječiti da u kolovozu 2019. godine odu na kolektivni godišnji odmor u trajanju od tri tjedna.

Na sutrašnjoj sjednici Kolegija Zastupničkog doma PSBiH bit će govora i o usuglašavanju Kolegija Zastupničkog doma kao komisije o prijedlogu dnevnog reda 2. hitne sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Riječ je o sjednici koja je prekinuta u petak zbog nepostojanja entitetske većine iz RS za usvajanje dnevnog reda. Na ovoj sjednici trebalo je biti govora o migrantskoj krizi i aktalnoj situaciji u bh. pravosuđu.
(Izvor: Klix.ba)

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna