Dodik u diplomatskom skandalu: U oproštani posjet odbio primiti veleposlanicu Njemačke

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je u srijedu pismo veleposlanici Savezne Republike Njemačke u BiH Christiane Hohmann u kojem navodi da "ne može udovoljiti zahtjevu za oproštajnim susretom"."U protekle više od tri godine radili ste na štetu srpskog naroda i Republike Srpske, a time i protiv same Bosne i Hercegovine i njenog Ustavom predviđenog uređenja. Kao predstavnik zemlje, koja na ovim prostorima nosi teško povijesno breme, očekivano je bilo da pokažete više razumijevanja i diplomatskog senzibiliteta u Vašem radu. Međutim, Vaši javni nastupi i diplomatske aktivnosti tijekom Vašeg boravka u Sarajevu bili su politički obojeni, subjektivni i diplomatski neprimjereni o čemu ću obavijestiti i najviše predstavnike Savezne Republike Njemačke.

Visoko cijenim napore Savezne Republike Njemačke da svojim iskustvima i pomoći doprinese procesu pomirenja i izgradnje trajnog mira na cijelom prostoru Balkana. Sa žaljenjem moram zaključiti da Vi niste bili adekvatan predstavnik takve jedne Njemačke", navodi se u Dodikovom pismu njemačkoj veleposlanici.

Očekivano je da će ovaj Dodikov potez prouzročiti i reakcije ostala dva člana Predsjedništva BiH, ali i reaksiju službenog Berlina./Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Republika

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna