HAJ ĆIRO, SJEDI S MIROM U SDSS NE DIR'O - Ćiro je živ iako ima osmrtnicu, kao pravi kameleon sada je uz Pupovca

Nakon što je snimio promidžbeni spot za SDSS Milorada Pupovca, Miroslav Ćiro Blažević, nimalo neočekivano, susreo se s neugodnostima. Naime, objavljena je njegova lažna osmrtnica. No Ćiro se javio živ, zdrav i dobro raspoložen."Naravno da sam vidio osmrtnicu, ali hvala Bogu, živ sam. No, što se može, takav je život. Meni je drago da sam živ i da tako živ mogu čitati i gledati svoju osmrtnicu. Mogu samo reći da mi je žao što ljudi koji u takvim stvarima nalaze svoje zadovoljstvo i da ne razumiju da se zalažem za toleranciju među svima građanima naše lijepe države koju moramo čuvati – kazao je Ćiro Blažević Večernjem listu HR.

Naime, društvenim mrežama proširila se lažna osmrtnica legendarnog trenera Ćire Blaževića.

Netko ju je izradio nakon što je prije dva dana objavljeno da je Ćiro snimio spot za Milorada Pupovca i njegov SDSS. Danas je objavljen i sam spot.

"Svim prijateljima, rođacima i poznanicima javljamo da nas je 15. svibnja 2019. godine kada je zauvijek napustio naš trener svih trenera", stoji u morbidnom uratku.

Da je upravo Ćirina podrška Pupovcu nekoga motivirala da mu izradi lažnu osmrtnicu svjedoči to što je kao datum smrti stavljen upravo 15. svibnja, kada je objavljeno da se Ćiro uključio u kampanju SDSS-a.

U lažnoj osmrtnici najavljen je čak i sprovod Ćiri, i to 18. svibnja u 16 sati na zagrebačkom Mirogoju, a kao tugujući su navedeni "Milorad Pupovac s članstvom SDSS-a, Andrej Plenković (Anemični), Gordan Jandroković (Njonjo) itd.".

Objasnio je zašto se uopće odlučio na podršku SDSS-u.

"Samo za dobrobit naroda kojem pripadam i kojeg volim, znam da samo tolerancija, razumijevanje i dijalog može spriječiti ono najgore kroz što smo prošli. Moramo imati toleranciju za one druge vjeroispovijesti. A i Pupovac se ne treba previše buniti jer ima priliku reći u saboru sve što misli, za razliku od Hrvata u Srbiji koji nemaju tolku priliku", rekao je Ćiro za Index.hr.

Još jednom je naglasio da smatra da Srbi koji žive u Hrvatskoj nisu drugačiji od Hrvata i da bi odnos dvaju naroda trebao biti civiliziran.

"Oni su isti kao mi. Najvažnije je da običan puk ima jedan civiliziran odnos. Ne znam zašto to ne bi bilo tako, kad pogledam povijest Francuza i Nijemaca, danas su u prijateljskom odnosu, a imali su sve razloge da se mrze", kaže Ćiro.

"Srbi moraju vidjeti naše prijateljstvo i našu dobronamjernost prema njima. Zamisli, sine, molim te, ja da nisam Hrvat pravi, dokazani, ja se ne bi usudio tako intervenirati. Htio sam upozoriti sve Hrvate da trebaju imati toleranciju i razumijevanje za one koji su hendikepirani na neki način u društvu. Oni moraju vidjeti naše prijateljstvo i našu dobronamjernost prema njima. Tako se stvara naš kredibilitet kao nacije. Mi imamo svoju domovinu, uspostavimo jedan odnos susjedski, dobronamjerni. I da živimo u miru", poručio je Ćiro u kratkom razgovoru za Index.hr.


 


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna