Ovo je Željko Kovačević, Krunićev ubojica

Željko Kovačević iz Banja Luke, ubijeni napadač u sinošnjoj likvidaciji biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratitelja Žarka Pavlovića, odranije je poznat policiji, a vrlo moguće je da je riječ o naručenoj likvidaciji.Policiji je poznat još od devedesetih godina kada je s organiziranom grupom razbojnika pljačkao po Banja Luci zbog čega je osuđen na 11 godina robije, a odležao devet i pol, piše ATVBL.

Nakon toga Kovačević nastavlja s razbojništvima i ponovo ga uhićuju u akciji "Strijelac" 2011. godine ponovo kao organizatora provalničke grupe koja je mjesecima pljačkala kuće po Banja Luci. Tada je prvostupanjskom presudom osuđen na pet godina zatvora, ali nije upućen na izdržavanje kazne.

U javnosti njegovo ime ponovo dospjeva 2016. godine kada je potvrđena optužnica protiv njega zbog zelenaštva. Tada je Kovačević uzeo skoro 25 tisuća maraka od Amira Smailagića, vlasnika banjalučke ćevabdžinice "Kod Muje".

Kovačević je zajedno s još jednim napadačem sinoć sudjelovao u sačekuši u kojoj su ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović. Kovačević je s još nepoznatim nepadačem čekao automobil Krunića, a zatim su ispucali više rafala.

Kako ATV neslužbeno doznaje, policija je na tragu i drugom napadaču, a angažiran je i tim Specijalne antiterorističke jedinice.

Kako piše novinar i bloger SLOBODAN VASKOVIĆ, MUP RS u istrazi ovog ubojstva priveo je veliki broj osoba, ali i jednu osobu iz Laktaša, koja ima vrlo bogatu kriminalnu prošlost. Vasković piše kako je "riječ je o vrlo okrutnom i opasnom kriminalcu koji je donedavno bio na izdržavanju zatvorske kazne" Emiliju Baldi koji slovi za KOvačevićevog šefa.
Vasković također navodi da njegovi izvori u sigurnosnim službama tvrde da je Krunićevo ubojstvo nedvojbeno naručeno, piše ovaj novinar i bloger.

No, još uvijek je nerazjašnjeno tko je ubio Kovačevića - je li došlo do međusobne pucnjave između napadača i napadnutih ili je posrijedi nešto drugo./Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna