Šef ruske službe sigurnosti kaže da se u Europi nalazi oko 1500 terorista

U Europi se trenutačno nalazi oko 1.500 terorista koji su sudjelovali u sukobima na Bliskom istoku, izjavio je direktor ruske Federalne službe sigurnosti Aleksandar Bortnikov.On je tijekom konferencije u Sakt Peterburgu, koju je orgnizirala Međuparlamentarna skupština Zajednice nezavisnih država, rekao da stručnjaci procjenjuju da se, od ukupno 5.000 terorista u EU, njih 1.500 vratilo na kontinent sa Bliskog istoka.

"Značajan broj su borci koje su zapovjednici poslali u Europu da nastave sa vršenjem terorističkih napada", istaknuo je Bortnikov.

Bortnikov kaže da "Islamska država", "Al kaida" i militantne grupe povezane sa ovim organizacijama i dalje predstavljaju ozbiljnu prijetnju, usprkos gubicima u Siriji i Iraku, javio je TASS.

"Uspjeli su da upravljaju svojim snagama na temelju principa mreže. Međusobno povezane i autonomne terorističke ćelije šire se sa Bliskog istoka ka Europi i središnjoj i jugoistočnoj Aziji, dok veće grupe militanata odlaze u Afriku, posebno u Libiju", naglasio je Bortnikov.

Šef FSB-a dodao je da je u posebnom fokusu situacija u Avganistanu, te da se ilegalnim terorističkim grupama pridružuju teroristi iz Sirije i predstavljaju prijetnju državama u područja središnje Azije.

(Izvor: Nezavisne novine)

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna