Izgorjela tržnica Arizona, šteta milijune KM

Veliki požar, u nedjelju oko 3 sata ujutro, zahvatio pijacu 'Arizona' u općini Gradačac i lokaliziran je tek oko 8 sati. Na svu sreću, nema ozlijeđenih, a šteta se mjeri desetinama milijuna KM. Tržnica je potpuno izgorjela, a sumnja se da je požar podmetnut.Vatrogasne ekipe iz Gradačca, Brčkog i Srebrenika uspjele su oko 8.00 časova da lokalizirati požar koji je izbio oko 3.10 sati. Nakon  gašenja požara, uviđaj će obaviti dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva i pripadnici MUP-a Tuzlanske županije.

Tržnicu 'Arizona' kod Gradačca veliki požar je zahvatio i u siječnju 2016. godine kada je izgorjelo oko 500 štandova, izvješćuje FTV.

Klix.ba piše da je i u ovom požaru izgorjelo skoro 500 štandova i pratećih objekata, bez posla je ostalo 1.000 radnika te da se, prema neslužbenim informacija, radi o desetinama milijuna KM štete.

Točan uzrok izbijanja vatre pokazat će istraga, ali trgovci na tržnici i ovaj put izražavaju sumnju o namjernom podmetanju požara.

Predsjednik Nove pijace d.o.o. u čijoj nadležnosti je Arizona Ensar Mešanović za Klix.ba je kazao da je dojava o požaru stigla u 3:10 sati.

"Trgovci su se teško oporavili od prošlog požara. Onoliko koliko smo mogli pokušali smo ih osloboditi obveza koje su imali prema nama, a nadležni organi su nedovoljno sudjelovali kako bi trgovci izašli na nulu", naveo je Mešanović.

Egzistenciju na ovoj tržnici ostvarivao je i Nihad Karić iz Tuzle koji je sada, kao i ostali, u velikom problemu.

"Požar koji ste danas zatekli predstavlja isti scenarij iz siječnja 2016. godine. U to vrijeme sam bio vlasnik jednog objekta, a sad sam imao tri. Šteta je nastala u cijelosti, ne samo za mene, već i za sve ostale ljude koji su radili u krugu ove pijace. S krvlju i znojem smo se borili kako bi opstali, ali smo ovdje sada ugroženi", rekao nam je Karić.

Prema njegovim tvrdnjama, vlasnik i direktor pijace nisu obezbijedili minimalne tehničke uvjete kako bi objekti funkcionirali.

"Nama su inspekcije dozvoljavale rad, iako smo sugerirali na neispunjavanje minimalnih tehničkih uvjeta za to. U proteklih devet do deset mjeseci smo išli kod direktora i tražili da nam osigura uvjete za osiguranje objekata, kako ne bi došlo do požara, ali on i vlasnik ništa nisu poduzeli", tvrdi Karić.

Tačan uzrok izbijanja vatre pokazat će rezultati istrage i uviđaja.(Izvor: FTV/Klix.ba)

Komentari:

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna