DIPLOMACIJA ILI...? Vučić uzmiče pred pritiskom prosvjednika - traži od suda (!) da usvoji žalbe uhićenim, izuzev onih s najtežim djelima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od nadležnih institucija da usvoji žalbe svih uhićenih i osuđenih zbog nasilnog upada u zgradu RTS i tijekom prosvjeda ispred Predsjedništva Srbije, osim onih koji su počinili najteža kaznena djela.Kako piše Informer, dnevnik blizak srbijanskom predsjedniku, Vučić je od nadležnih zatražio da budu usvojene žalbe za sve uhićene i osuđene za prekršaje, dok će u skladu sa zakonom pomilovati one protiv kojih se vodi kazneni postupak.

Vučić neće pomilovati samo prosvjednike koji su u zgradu RTS-a donijeli motornu pilu. Pomilovani neće biti ni prosvjednici koji su nožem napali policajce na prosvjedu ispred Predsjedništva Srbije.

Podsjetimo, Vučiću su organizatori prosvjeda dali rok do 15 sati da pusti uhićene prosvjednike koji su u subotu provalili u zgradu RTS-a. Također, on je na izvanrednoj konferenciji za tisak kazao kako će svi nasilnici biti strogo kažnjeni. Zbog blokade zgrade Predsjedništva Vučiću je bilo onemogućeno slobodno kretanje te je zbog toga proveo čak pet sati u zgradi.

Podsjetimo, Vučić je imao vrlo oštar 'performans' na konferenciji za medije te je vođe prosvjeda Boška Obradovića, ekstremno desničarskog lidera Srpskog pokreta Dveri, lidera 'Saveza za Srbiju, Dragu Đilasa i lidera Narodne stranke, Vuka Jermića, u više navrata na tiskovnoj konferenciji nazvao fašistima, lopovima i tajkunima.

Inače, 'Dveri' godinama otvoreno zagovaraju rehabilitaciju Dimitrija Ljotića, Milana Nedića i Draže Mihailovića, koji je na kraju i rehabilitiran. Prema Dverima, jugoslovenski antifašizam ne postoji, već samo srpski, s obzirom da su, kako tvrde, Hrvati bili saradnici Adolfa Hitlera.

Inače, Srpski pokret Dveri i Ravnogorski pokret potpisali su prije dvije godine sporazum o zajedničkom djelovanju u političkom životu.

Prije par mjeseci srpska je skupština odbila Obradovićev prijedlog da Hrvatska prihvati "istorijsku i svaku drugu odgovornost za genocid nad Srbima u NDH". I da Hrvatska, jasno, plati odštetu. Rezolucija mu je odbijena.

Na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji Vučič je kazao da će svi oni koji su sudjelovali u nasilnom upadu u RTS odgovarati pred zakonom, a spomenuo je i kako su nadzorne kamere snimile točan broj prosvjednika.

Srbijanski predsjednik naglasio je kako Srbija neće dozvoliti nasilje te da se nasiljem ugrožavaju njeni građani.

"Svi oni koji misle da siledžijstvom, nasiljem i napadima na ljude mogu ostvariti političke rezultate, grdno se varaju. Svi ovi što viču okolo, sve je ovo proitivzakonito. Sve smo puštali sve vrijeme. Njihov je jedini problem što je bilo sve manje ljudi", kaže Vučić.

Potom je istaknuo kako "fašistički lider Boško Obradović te tajkunska banda predvođena Vukom Jeremićem i Draganom Đilasom" nikada neće vladati Srbijom.

"Oni su nervozni iz više razloga. Znaju koliko su para opljačkali od RTS-a, znaju nervoze drugih tajkuna koji ih podržavaju medijski i financijski. Ja nemam strah, ja mogu izgubiti samo život i ništa više. Ja ću da se borim za Srbiju i moj posao je da Srbiju branim od tajkunskih siledžija i fašističkih batinaša. Ja sam njihova meta zato što provodim nacionlanu konsolidaciju Srbije i zato jer Srbija nije tako siromašna kao u vrijeme kada su oni bili bogati i što je Srbija svaki dan jača. U ovakvim uslovima nikad niko nije održao konferenciju za medije. Strah ne smije postojati od huligana, batinaša, fašističkog lidera Obradovića i tajkunskih batinaša Jeremića i Đilasa", naglasio je Vučić.

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna