RS: Muškarac uhićen jer je tjerao mještanina da skine grb BiH s prikolice. Još je i sve snimio

Nasilnik iz Prijedora Renato Marjanović uhićen je zbog izazivanja i poticanja nasilja i mržnje, kao i nanošenja tjelesnih ozlijeda Azrinu Hodžiću.Kako je Avaz objavio, Kozarčanin Azrin Hodžić je proživio pravu noćnu moru nakon susreta s nasilnikom Marjanovićem iz Prijedora, koji je od njega, ničim izazvan, u jednom trenutku zatražio da s autoprikolice skine službeni grb BiH.

Ovaj ga nije odmah poslušao, pa mu je Renato, prema Azrinovim riječima, prišao s leđa, uhvatio ga za vrat i tri puta udario šakom u glavu. Potom je nastavio s kidanjem cerade. 

- Učinilo mi se da je naoružan. Bio je baš nasilan pa sam uzeo šrafciger i odlučio da skinem grb. Ni sam ne znam otkud mi toliko strpljenja. No, tu nije bio kraj mukama. Tražio je od mene da, dok skidam naljepnicu, ponavljam njegove riječi. Morao sam se izviniti prijedorskim Srbima i RS zato što imam grb BiH na prikolici i obećati da ga više neću stavljati. Sve vrijeme je to snimao mobilnim telefonom - kaže Azrin i dodaje da se sve dogodilo jučer ujutro oko 8.30 sati na jednom prijedorskom otpadu, gdje je donio sekunadarne sirovine.

Renato je potom snimak postavio na svojoj Facebook stranici. Renato Marjanović je, prema nelužbenim saznanjima, već poznat policiji po nasilničkom ponašanju, kaznenim djelima i prekršajima.

Sve je i snimio https://www.facebook.com/renato.marjanovic.3/videos/pcb.2368643006702556/2368642073369316/?type=3&theater

(Izvor: Dnevni Avaz)

Komentari:

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna