Vikend u Hercegovini uz olujni vjetar i do 100 km/h

Zbog olujnog vjetra koji će ovaj vikend dostizati brzinu udara od 80 do čak 100 km/h, Federalni hidrometeorološki zavod oglasio je narančasto meteo-upozorenje za područje Hercegovine, dok je u Bosni zbog niskih temperatura oglašen žuti meteo-alarm. Postupno povećanje temperatura očekuje se od ponedjeljka.U subotu, 23.02.2019., u Hercegovini većinom sunčano. Više oblačnosti prije podne na sjeveru Hercegovine. U Bosni prije podne pretežito oblačno. Slab snijeg će lokalno padati u središnjim i istočnim područjima. Od poslijepodnevnih sati u Bosni postupno smanjenje oblačnosti. Vjetar umjeren, s jakim udarima, sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne olujni udari vjetra brzine 80 do 100 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5°C, na jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C.

U nedjelju, 24.02.2019., u Bosni umjerena naoblaka, a u Hercegovini sunčano. Vjetar većinom slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jak vjetar u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5°C, na jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.

U ponedjeljak, 25.02.2019., u Bosni i Hercegovini pretežito sunčano. Vjetar uglavnom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Umjeren vjetar u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U utorak, 26.02.2019., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna