ZA SADA Stopirana dodjela 'Medalje otpora' - došlo im previše primjedbi na prijedlog imena

Veliki broj primjedbi stigao je u Ministarstvo za braniteljska pitanja FBiH zbog popisa kandidata predloženih za dodjelu 'Medalje otpora', zbog čega je procedura dodjele ovog priznanja, kako piše Dnevni avaz, privremeno i zaustavljena."Imali smo znatan broj primjedbi koje su došle u pisanoj formi, što od pojedinaca, što od udruženja. Sada to sve treba usuglašavati s predlagačima popisa. Tek kada bude usuglašeno, uredba o dodjeli 'Medalje otpora' ići će na usvajanje na jednu od sjednica Vlade FBiH. Vidjet ćemo kada će to biti", kazao je Salko Bukvarević, ministar za branitelja pitanja FBiH.

Popis kandidata za dodjelu ovog priznanja zaslužnima za organiziranje otpora sačinile su četiri organizacije, 'Zelene beretke', 'Patriotska liga BiH', 'Organizatori otpora BiH' i 'Organizatori otpora HVO-a'.

Prošle je godine formirano povjerenstvo, koju čine predstavnici ovih organizacija i Ministarstva za braniteljska pitanja, a koja je utvrdila prijedlog.

Popis koji je sačinjen ima 600 imena i skriven je od očiju javnosti uz obrazloženje da je riječ samo o prijedlogu kandidata koji trebaju proći provjeru, i to nakon što Vlada FBiH usvoji uredbu koja precizira kriterije tko može dobiti 'Medalju otpora'.
/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna