Među migrantima u Sarajevu i Bihaću otkriveno i pet terorista

Služba za poslove sa strancima BiH je u prva dva mjeseca 2019. godine na području Bihaća i Sarajeva locirala i pod nadzor u Imigracijski centar Službe u Istočnom Sarajevu smjestila šest migranata podrijetlom iz Afganistana, od kojih se njih pet dovodi u vezu s međunarodnim terorizmom, dok se šesti migrant dovodi u svezu s krijumčarenjem migranata i organiziranim kriminalom.Inspektori za strance su ove osobe locirali na osnovu poduzimanja pojačanih mjera i radnji profiliranja sigurnosno zanimljivih osoba među migrantima te kroz suradnju i razmjenu informacija službe s domaćim i međunarodnim partnerima, prvenstveno kroz razmjenu biometrijskih podataka.

"Radi se o osobama inicijala G. R. Z. (34), N. S. S. (30), K. Q. (23) i F. A. A. (25) koje predstavljaju prijetnju javnom poretku i sigurnosti BiH, kao i osobama Z. U. (22), S. A. (24) za koje služba trenutno u suradnji sa partnerskim agencijama i zemljama porijekla provodi postupak potvrđivanja identiteta, kao i utvrđivanja svih ostalih činjenica nužnih za njihovo udaljavanje s teritorije BiH, na osnovu prethodno izrečenih mjera protjerivanja", piše u priopćenju za javnost Službe za poslove sa strancima BiH, a prenosi Klix.ba.

Dalje se navodi da će kapaciteti i spremnost službe za suprotstavljanje sigurnosnim izazovima i prijetnjama iregularnih migracijskih tokova biti dodatno osnaženi dobivanjem međunarodne donacije za biometrijsku opremu koju Služba očekuje do kraja ožujka, a koristit će se za učinkovitije otkrivanje osoba koje se dovode u vezu s terorizmom.

"U suradnji s domaćim i međunarodnim partnerskim agencijama služba će se odlučno suprotstaviti sigurnosnim izazovima i prijetnjama iregularnih migracijskih tokova. Kao prioritet u svom radu nastavit ćemo locirati i procesuirati migrante koji se dovode u vezu s terorizmom ili organiziranim kriminalom, čime će Služba dati znatan doprinos sigurnosti BiH i njenih građana", zaključuju iz Službe za poslove sa strancima BiH./Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna