Novi američki veleposlanik poslao jako simpatičnu poruku, obratio se žiteljima BiH na njihovom jeziku

Novi veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson početkom tjedna položio je zakletvu, a se danas obratio građanima Bosne i Hercegovine. Videoporuku je objavio na Facebook profilu.

 

- Kao unuk slovačkih i skandinavskih imigranata, ponosan sam na raznolikost koja je SAD učinila velikom nacijom. Također sam ponosan što sam službenik koji je prvo predstavljao svoju zemlju kao volonter mirovnog korpusa u Liberiji, a posljednjih trideset godina kao diplomat. Radujem se posjetama zajednicama širom BiH kako bih se upoznao sa poviješću, kulturom i raznolikošću vaše prelijepe zemlje i čuo kakvoj budućnosti se nadate za sebe i buduće generacije. SAD će nastaviti da daju podršku ljudima koji danas rade na izgradnji prosperitetnije zemlje u kojoj poštovanje vladavine prava i efikasna vlada služe svim građanima BiH. Hvala vam na pažnji i vidimo se uskoro - rekao je on.

Prije imenovanja za veleposlanika u Bosni i Hercegovini obnašao je funkciju zamjenika izvršnog tajnika i funkciju direktora izvršnog ureda Izvršnog tajništva u sklopu State departmenta, javlja Dnevni Avaz.

Njegovo obraćanje pogledajte u videu OVDJE.

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna