IZVANREDNA TISKOVNA Kako je stezan obruč i tko je doveo do četverostrukog ubojice

Nakon što je konačno lociran i u razmjeni vatreni likvidiran višestruki ubojica Edin Gačić u mjestu Košćan na području Hadžića sazvana je izvanredna konferencija za medije u Vladi Sarajevske županije kojoj su nazočili premijer Edin Forto, ministar policije SŽ Admir Katica i policijski komesar Mevludin Halilović.

 


Premijer Forto je kazao da je blizu 1.200 policajaca pod koordinacijom FUP-a, MUP-a SŽ i Tužiteljstva SŽ radilo na pronalasku ubojice. On se zahvalio svim policajcima iz drugih županija koji su pružili podršku.

"Svi smo bili zajedno s jednim ciljem. Vlada je bila u stalnom zasjedanju s ciljem da osiguramo sigurnost građana. Zahvaljujem se svim policajcima koji su sudjelovali i građanima koji su zadržali mirnoću, nastavili sa svojim životima kako smo ih zamolili. Raspisana je nagrada za informaciju koja bi vodila do hvatanja bjegunca. Sačekat ćemo policijski izvještaj i odlučiti hoće li biti  uplaćena nagrada za neku informaciju koja je vodila ka ovom rezultatu. Ako ne bude, ta sredstva će biti raspoređena vezano za ovaj slučaj", kazao je Forto.

Edin Gačić više nije prijetnja


Ministar MUP-a SŽ Admir Katica je kazao da Edin Gačić više nije sigurnosna prijetnja.

"Želim se sjetiti obitelji preminulog Sultanića u Konjicu i našeg policajca.
Hvala svima koji su davali informacije. Vlada je danonoćno zasjedala, hvala svima koji su imali povjerenja i dali nam podršku hrabrim policijskim službenicima cijele BiH. Želim se zahvaliti FUP-u, OSA-e i SIPA-e koji su život i sigurnost građana činili normalnim", kazao je Katica.

On je istakao da je ovo bila najmasnovnija potraga u BiH.

"Urodila je plodom jer smo svi zaboravili na naše nadležnosti, predali se srcem i dušom u ovo. I presretan sam da smo završili."

Komesar Halilović je kazao da je nakon tragičnog događaja istragu vodilo Županijsko tužiteljstvo, a postupajuća agencija je bila MUP SŽ.

"Mi smo podnijeli izvješće 10. veljače protiv osobe koja je izvršila ubojstvo i na temelju dokaza koje smo pronašli i usporedili, imali smo sa aspekta policijskog rada rasvjetljeno kazneno djelo. Zajedno smo formirali stožer i uključili više agencija u potragu za osobom za koje je postojalo dovoljno dokaza za navedena dva ubojstva.
Bilo je mnogo informacija o kretanju osobe, ali moram reći da je sinoć informacija OSA-e koja je podijeljena s rukovoditeljem policijskih agencija rezultirala sačinjavanjem plana", rekao je Halilović.Akcija je krenula jutros
On je istaknuo da se jutros krenulo se u realizaciju na čelu s pripadnicima FUP-a, specijalnom jedinicom i MUP-a KS.

"Krenulo se u pregled i pretres na prostoru između Hadžića i Kiseljaka. U poslijepodnevnim satima su došli do traga koji je na kraju doveo do izvršitelja ubojstva. Nije se htio predati na pozive policajaca i došlo je do upotrebe vatrenog oružja pripadnika policije čime je ubijen. U razmjeni vatre lakše je povrijeđen pripadnik MUP-a SŽ i on je van životne opasnosti. U tijeku je uviđaj", izjavio je Halilović.

Naveo je da su od početka bili zatrpani mnogobrojnim informacijama, ali da su sinoć imali informaciju OSA-e koja je upućivala na to gdje se ubojica nalazi.

"Pripremili smo zatvoreni plan da ne bi došlo do curenja informacije. Jutros je obznanjena informacija. Stezali smo obruč, priključili su se pripadnici MUP-a SBŽ. Osigurali smo čitav prostor tako da nije bilo mogućnosti da se izvuče iz situacije", kazao je Mevludin Halilović.

(Izvor: Klix)

 

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna