Ubijen Edin Gačić

Sarajevski policajci ubili su Edina Gačića koji je pucao na njih u Lepenici kod Kiseljaka, potvrdio je federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara. Dnevni Avaz javlja da je Gačić pucao na policajce i tom prilikom je jednog lakše ranio, kao i da je kod njega nađen pištolj posljednje mu žrtve. Kada su ga okružili specijalci on je na njih otvorio rafalnu paljbu koja mu je odmah uzvraćena, javlja Avaz.


Podsjetimo, Gačić je u bijegu pred policijom već devet dana. Ubio je četiri osobe, među kojima i vlastitu majku.

Njegova zadnja žrtva je policajac, otac troje djece - Mahir Begić. Prije toga usmrtio je Sauda Sultanića, također oca troje djece.

Prva žrtva bio mu je Ismet Gunić, predsjednika Udruženja Banjalučana u Zenici, kojega je ubio nožem, šrafcigerom, daskom od ormara i grijalicom. Na vikend dopustu ubio je svoju majku. Krv se ledila u žilama o onome što je o tome ispričao: "Ispucao sam dva metka koja su je pogodila u predjelu grudi. Nakon pucanja Sifeta je još uvijek bila živa, a ja sam upotrijebio komad štrika koji sam imao ranije spremljen u cilju izvršenja ubojstva... te sam dokrajčio Sifetu davljenjem".

Pomilovao ga je Ejub Ganić dok je bio predsjednik Federacije, što mu je omogućilo da počini i dva zadnja ubojstva. 

/Republikainfo.com/
 

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna