TERORIZAM U BiH Ubijen policajac kod Tarčina. Je li to četvrta žrtva ubojice-mudžahedina Edina Gačića u bijegu?

Na lokalitetu Suhodol kod Tarčina večeras (subota večer) pronađeno je tijelo policajca Mahira Begića iz Hadžića, pripadnika Federalne uprave policije. Tijelo policajca pronađeno je u blizini objekta, koji je pripadao Federalnoj upravi policije, na čijem osiguranju ubijeni policajac obavljao svoju dužnost. Njegovo tijelo pronašao je kolega koji ga je došao zamijeniti na straži. Naime, sarajevskoj policiji prijavljeno je da je na lokalitetu Ušivak kod Hadžića viđen trostruki ubojica Edin Gačić koji je u bijegu od ponedjeljka.

 

Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva BiH, potvrdila je za medije da je pronađeno tijelo muške osobe i više pojedinosti nije mogla kazati. Na terenu se nalazi veliki broj policijskih timova i Hitna pomoć.

"Očekuje se uviđaj kojim će rukovoditi dežurni tužitelj nakon kojeg će biti poznato više informacija", kazala je Bavčić za medije.

Tijelo policajca pronađeno je u blizini objekta, koji je pripadao Federalnoj upravi policije, na čijem osiguranju ubijeni policajac obavljao svoju dužnost. Njegovo tijelo pronašao je kolega koji ga je došao zamijeniti na straži. Naime, sarajevskoj policiji prijavljeno je da je na lokalitetu Ušivak kod Hadžića viđen trostruki ubojica Edin Gačić koji je u bijegu od ponedjeljka.

Policajac je ubijen vatrenim oružjem, a neslužbene informacije govore kako postoje i ozljede prouzročene hladnih oružjem. Riječ je o pripadniku Sektora uniformirane policije FUP-a i osiguravao je objekat FUP-a u Suhodolu u kojem se odvijaju pripreme i vježbe policijskih službenika.

Već postoje opravdane sumnje da je ubojstvo počinio Edin Gačić koji je na skoro istovjetan način, prvo automatskom puškom pa potom nožem, početkom tjedna (onedjeljak, 4. veljače 2019.) u trgovini u Podorašcu bio trgovca Sauda Sultanića.

Podsjetimo, Gačić je nekoliko mjeseci po završetku rata u BiH ubio suborca iz odreda 'El mudžahid' Ismeta Gunića, također Banjalučanina. Gačić je potom osuđen na osam godina zatvora, a kada je izdržao više od dvije trećine kazne, stekao je pravo na slobodne dopuste iz Kaznenopopravnog zavoda Zenica.

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. kolovoza 2002. godine otišao do stana svoje majke u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hitca. Policija je ubojicu uhitila nekoliko dana kasnije, a Županijski sud ga je u veljači 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora.

Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubojstva suborca i ubojstva majke.

Blic je ranije pisao kako je zločinački put Edina Gačića počeo za vrijeme rata, kada se s tek napunjenih 18 godina priključio odredu 'El mudžahid', koji je bio u sastavu Trećeg korpusa Armije BiH. Nakon što je u KPZ Zenica proveo gotovo 15 godina, Gačić je premješten u KPZ Bihać u kojem trenutno provodi posljednje dane robije.

Izvor EuroBlica blizak MUP RS otkriva da je Gačića, kako bi dobio što povoljniji položaj, još 2010. godine saslušao inspektor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH o zločinima koje je počinio odred 'El mudžahid' nad Srbima.

Između ostaloga je ispričao da su ih Arapi koji su bili na čelu odreda drogirali 'heptanonom', 'artanom' i drugim drogama uoči borbi, a Vojskom RS, te kako se za jednog zaklanog Srbina dobivao pištolj s posvetom. Edin Gačić bio je pod rednim brojem 658 na popisu od 1.774 pripadnika odreda 'El mudžahid' u BiH.

Prva Gačićeva žrtva i suborac Ismet Gunić također je bio pripadnik ovog odreda, i to od ožujka 1994. do prosinca 1995. godine. Gunić je nakon rata bio predsjednik Udruženja Banjalučana u Zenici, a Gačić ga je ubio 1996. godine.

 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna