EYOF Sarajevo je od sutra grad mladih sportaša iz cijele Europe

EYOF (European Youth Olympic Festival) sutra se svečano otvara u Sarajevu. EYOF predstavlja najveći sportski olimpijski festival za mlade sportaše između 14 i 18 godina iz čak 46 europskih zemalja, a koji se natječu u osam disciplina.

 

Organizira se zimski i ljetni festival svake dvije godine. EYOF je u sastavu Europskog olimpijskog komiteta koji ima ekskluzivna prava na događaj. Natjecanje traje do 15. veljače kada će biti održana svečanost zatvaranja.

Ukratko o EYOF-u 2019

To je najveći multi-sportski događaj za mlade Europe, uči vrijednosti i ideale sadržane u Olimpijskoj povelji, obrazuje i motivira mlade za bavljenje sportom i usvajaju zdrav način života i mjesto je sastajanja mladih sportaša iz 46 europskih zemalja. Domaćin zimskog omladinskog festivala EYOF 2019 su gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo koji su osnovali društvo sa ograničenom odgovornošću „EYOF 2019 d.o.o“, iznad kojeg stoji Skupština koju sačinjavaju po tri predstavnika oba grada. EYOF 2019 trenutno broji 12 stalno uposlenih, a Izvršni  komitet čini 17 sektora, uključujući njihove menadžere i asistente.

Službena maskota EYOF-a 2019 je 'Groodvy', idejna izvedba agencije 'Visia' d.o.o. iz Istočnog Sarajeva. Maskota je službeno prikazana na drugom sajmu inovacija i preduzetništva 'Sarajevo Unlimited', gdje je pobjedniku uručena nagrada u iznosu od 1500 KM.

EYOF u brojkama

- 46 zemalja učesnica
- Ukupno 911 natjecatelja
- 527 službenih osoba
- 412 medija i TV kuća
- najviše 750 volontera
- 8 sportova
- 7 borilišta

 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna