Dačić pozvao Hrvatsku da se ispriča Srbima za genocid pa tek onda dijeli lekcije

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je Hrvatsku da se izvini Srbima za genocid i etničko čišćenje u vrijeme NDH, pa da tek onda dijeli lekcije.Dačić je u izjavi za "Politiku", povodom ocjene hrvatskog premijera Andreja Plenkovića na božićnoj proslavi da je "proces mirne reintegracije jedna od najvećih ostavština prvog predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana", rekao da je pitanje da li ta reintegracija znači i vraćanje protjeranih Srba.

Jer, kako je dodao, u Hrvatskoj sada živi 180.000 Srba od 560.000 koliko ih je bilo 1991.

"Ili je to reintegracija samo onih koje nisu pobili, protjerali ili pokatoličili... I kako Srbi iz Hrvatske mogu da izvrše agresiju na svoje teritorije gdje su živjeli", upitao je Dačić.

On je dodao da je pomirenje moguće samo uz međusobno uvažavanje i poštovanje, uz potenciranje zajedničkih interesa umjesto onoga u čemu se ne slažemo, prenose mediji.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je jučer da se Dačićevom ocjenom da je Plenkovićeva izjava "bestidna" nastavljaju "zlonamjerne, tendenciozne i potpuno neutemeljene izjave srbijanskih dužnosnika o Hrvatskoj" koje najoštrije osuđuju.

(Izvor: Fena)

Komentari:

No comment.

Lijepe li budućnosti!

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna