Kolinda kaže da je Željko nije zvao u Sarajevo, a u Zagrebu je bio s Mesićem

Nakon što je u utorak iz Demokratske fronte priopćeno da je novoizabrani član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozvao predsjednicu i premijera Hrvatske da nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH dođu u službenu posjetu BiH, iz ureda Kolinde Grabar-Kitarović su potvrdili da nikakav poziv nije stigao.

 


"Ured predsjednice Republike Hrvatske nije zaprimio poziv člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović da nakon saziva Predsjedništva BiH dođe u službenu posjetu Bosni i Hercegovini", kazali su za Klix.ba iz ureda Grabar-Kitarović.

Komšić je naveo da je pozvao Plenkovića i Grabar-Kitarović kako bi se na razini institucija razgovaralo o svim otvorenim pitanjima između BiH i Hrvatske, ali i o zaključcima Vijeća Europske unije u kontekstu podrške Republike Hrvatske provođenju presuda Europskog suda za ljudska prava.

"S obzirom na to da predsjednica i premijer Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković kontinuirano izražavaju zabrinutost stanjem u BiH i da pred međunarodnim govornicama tematiziraju društvene i političke prilike u našoj državi, pozivam ih da odmah nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH, načine službenu posjetu Sarajevu, odnosno Predsjedništvu BiH", rekao je Komšić.

Ubrzo nakon što je stigla obavijest o pozivu, iz DF-a je priopćeno da se Komšić nalazi u službenoj posjeti Hrvatskoj. Na kraju se ipak ispostavilo da je u Zagreb otputovao kako bi se sastao s bivšim predsjednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem kojeg nije dugo vidio.

Podsjetimo, predsjednica i premijer Hrvatske ne kriju razočarenje što je upravo Komšić izabran za člana Predsjedništva BiH jer smatraju da su ga izabrali Bošnjaci i da nije legitimni predstavnik hrvatskog naroda u BiH.

(Izvor: Klix.ba)

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna