ŠTA MU BI? Pozvao Kolindu u Sarajevo, pa iznenada otišao u Zagreb

Novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić danas se nalazi u službenom posjetu Zagrebu, potvrdio je generalni tajnik Demokratske fronte (DF) Zlatko Miletić.

 


Predsjednik DF-a Željko Komšić danas nije nazočio konferenciji za medije koju su organizirali predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović.

Umjesto njega na konferenciju je došao generalni tajnik DF-a Zlatko Miletić koji je medije informirao da Komšić nije mogao doći na konferenciju jer se nalazi u posjetu Zagrebu.

O detaljima posjete nije želio govoriti, ali je na pitanje novinara je li riječ o službenom posjeti odgovorio potvrdno.

"Može se reći da je posjeta službena", kazao je Miletić ističući da će detalji posjeta biti poznati u narednim danima.

Podsjećamo, Komšić se oglasio priopćenjem za javnost u kojem je pozvao predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH dođu u službenu posjetu BiH.

"Budući da da predsjedica i premijer Hrvatske Kolinda Grabar Kitarovic i Andrej Plenković kontinuirano izražavaju zabrinutost stanjem u BiH, i da pred međunarodnim govornicama tematiziraju društvene i političke prilike u našoj državi, pozivam ih da odmah nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH, načine službenu posjetu Sarajevu, odnosno Predsjedništvu BiH", rekao je Komšić.

(Izvor: Klix.ba)

Komentari:

No comment.

Glasajte zbog nas

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna