NIJE ŠALA Dodik i Čović za programsku koaliciju i reforme na putu ka EU

Lideri SNSD-a Milorad Dodik i HDZ-a BiH Dragan Čović na nedjeljnom ručku u Banja Luci dogovorili su ''što žurnije formiranje programske koalicije''. Ovime je samo potvrđena njihova dugogodišnja politička, prijateljska i intersna suradnja u Srpskoj gdje od prijeratnih skoro 200 tisuća, po posljednjem popisu živi tek 16.650 Hrvata. Istodobno, Čović ne uspijeva pronaći kompromis sa bošnjačkim predstavnicima s kojima dijeli vlast u entitetu Federacija BiH.

 

 

"U Banja Luci smo dogovorili što hitnije formiranje programske koalicije koja će posvećeno raditi na provođenju reformi na putu ka EU, imati jasan i usuglašen pristup u rješavanju problema izmjena Izbornog zakona, koji je na proteklim izborima još jednom pokazao sve svoje slabosti", napisao je Čović na Twitteru nakon sastanaka sa predsjednikom SNSD-a i budućim članom Predsjedništva BiH.

No, o kakvoj se programskoj koaliciji radi nije pojašnjeno kao ni hoće li ista biti povod novim političkim napetostima u BiH kao i u formiranju nove vlasti.

Inače, Čović je tom prilikom Dodiku poklonio svoju posljednju knjigu 'Iznad crte - moja vizija europske BiH', a u kojoj je objavljeno više od 100 njegovih govora u posljednjih 15 godina.

 

 

/Republikainfo.com/

 

Komentari:

No comment.

Glasajte zbog nas

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna