Zahlađenje oblačno i kiša, na planinama i snijeg

Sljedeća četiri dana, a prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u BiH prevladavati će oblačno i kišovito vrijeme, praćeno umjerenim do jakim vjetrom. Na planinama će pasti i snijeg, a temeperature će biti niže i do 8 stupnjeva.

 


U nedjelju, 21.10.2018., očekuje se naoblačenje sa sjeverozapada koje će već u jutarnim satima u Bosni uvjetovati oblačno vrijeme. Do sredine dana naoblačiti će se i u Hercegovini. U Bosni će kiša početi padati prije podne, a u Hercegovini poslije podne. Od večernjih sati prema kraju dana na planinama će padati i snijeg. Padaline nisu obilne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C.

U ponedjeljak, 22.10.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno. Lokalno može padati slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C.

U utorak, 23.10.2018., u Hercegovini se razvedravanje prognozira u jutarnjim satima. U Bosni veći dio dana pretežito oblačno. Prije podne lokalno sa slabom kišom. Smanjenje oblačnosti u Bosni od poslijepodnevnih sati. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, jugu zemlje od 18 do 23°C.

U srijedu, 24.10.2018., u Bosni novo naoblačenje prije podne koje će uvjetovati kišu u drugoj polovici dana. Padaline nisu obilne. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar umjerene jačine, s jakim udarima, sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 23°C.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Glasajte zbog nas

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna