MOSTAR: Posmrtna povorka i svijeće umrloj demokraciji

Nekoliko tisuća građana prosvjedovalo je u popodnevnim satima u Mostaru protiv izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva bošnjačkim glasovima.

 


Nosili su transparent „R. I. P. DEMOCRACY BiH“, što je bio i naslov prosvjeda, kao i „not my president“, kao i hrvatske zastave. Prosvjedna šetnja počela je u krugu Sveučilišta, a završila pred mostarskim uredom hrvatskog člana Predsjedništva, gdje su paljene svijeće umrloj demokraciji.

 

 

Osim mladeži, na ulicama su se mogli vidjeti i roditelji s djecom i umirovljenici. Na koncu su u Šetalištu gdje je i smješten ured hrvatskog člana Predsjedništva zapjevali pjesmu „Hercegovina u srcu“, te se mirno razlišli svojim kućama. Upitani što ih je ponukalo da izađu na ulice redom su odgovarali da ne žele da se samo Hrvatima nameće član Predsjedništva, a drugi ga biraju.

„Kako bi se vi osjećali da Vam netko bira kućnog domaćina“, prokomentirao je jedan od prosvjednika. Premda se očekivalo da bi se skupu mogao obratiti član Predsjedništva kojeg su Hrvati birali, ali je izgubio izbore, iz HDZ-a BiH su kazali da „nije tu“, te da oni nisu organizatori prosvjeda, te njegovo obraćanje nije planirano. Isto su kazali i iz studentskog zbora, a kao organizator se navodi hrvatska mladost, okupljena na facebooku.

 

(K.S.P/Republikainfo.com)

 

Komentari:

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna