IDE PREMA FLORIDI Uragan Michael dosegao ekstremno opasnu 4. kategoriju

Uragan Michael pojačao se do ekstremno opasne 4. kategorije na ljestvici Saffir-Simson od pet kategorija i očekuje se da će dalje jačati prije nego što pogodi Floridu Panhandle ili područje Floride Big Benda, objavio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC) u srijedu.Očekuje se da će se Michael, koji se nalazi oko 275 kilometara jugozapadno od Apalachicole na Floridi i neprekidno puše oko 210 kilometara na sat, pomicati prema unutrašnjosti preko Floride Panhandlea ili Floride Big Benda kasnije u srijedu.

Slabljenje se očekuje nakon što uragan prijeđe preko jugoistoka SAD-a, navodi meteorološki centar u Miamiju.

Oluja opasna po život, uraganski vjetrovi i žestoki pljuskovi očekuju se duž sjeveroistočne obale Meksičkog zaljeva.

Michael bi mogao postati najrazornija oluja na Floridi posljednjih desetljeća, izjavio je u utorak republikanski guverner Floride Rock Scott.

Scott je proglasio izvanredno stanje u 35 okruga Floride. U pomoć je uključeno oko 1250 vojnika Nacionalne garde, a više od 4 tisuće vojnika je u pripravi, tvitao je Scott.

Državni uredi, škole i sveučilišta zatvoreni su od utorka i tako će ostati sve do kraja tjedna. Rastu gužve na benzinskim crpkama, a oni koji su planirali ostati ispraznili su police vode i drugih potrepština u trgovinama tijekom ponedjeljka.

(Hina)

Komentari:

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna