ITALIJA: Poginuo vozač autobusa iz BiH, 22 djece iz Sarajeva povrijeđeno

U prometnoj nezgodi, koja se jutros prije 06.00 sati dogodila u okolini Brescie, Italija, u kojem je sudjelovao autobus koji je prevozio učenike iz Istočnog Sarajeva poginuo je vozač autobusa, a 22 djece je ozlijeđeno, potvrdili su iz Veleposlanstva BiH u Italiji.- Prema informacijama sa kojima raspolaže Veleposlanstvo BiH, jutros rano u prometnoj nezgodi koja se dogodila na autoputu u provinciji Brescia sudjelovao je autobus tvrtke Globtour. U autobusu je bilo 50 učenika iz Istočnog Sarajeva, u pratnji dva profesora. Jedan od vozača koji je poginuo je Ivan Ćelan iz Kiseljaka (51 godina), a 22 djece je ozijeđeno i nalaze se u nekoliko bolnica u provinciji. Profesori nisu ozlijeđeni - kazala je Feni ministrica-savjetnica u Veleposlanstvu BiH u Rimu Gildžana Tanović.

Dodala je da je 34 djece koja nisu ozlijeđena smješteno trenutačno u lokalnoj školi, a tijekom dana će biti prevezeni u Padovu.

- Veleposlanstvo BiH u Italiji je stupilo u kontakt sa gradonačelnikom Manerbia i sa generalnim konzulatom BiH u Milanu, a ostvaren je i kontakt sa drugim vozačem autobusa. On je zadržan u policiji u Brescia-i, dok se ne razjasne sve okolnosti. Policija je osigurala i prevoditelja - kazala je Tanović.

Napomenula je da se "sve osobne stvari putnika i putovnice još nalaze u autobusu".

Tanović je napomenula i da se vicekonzulica BiH u Generalnom konzulatu u Milanu uputila na mjesto nesreće i da će uspostaviti kontakt sa profesorima i djecoma koja nisu ozijeđena.

- Veleposlanstvo BiH tijekom dana očekuje i službeni dopis talijanskih organa. Sve što je potrebno da nam upute mi čekamo tijekom dana - kazala je Feni Tanović.

(Izvor: Fena)

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna