I TO SAMO 'LANI' Zvizdić potrošio 300 tisuća maraka na putovanja

Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić prošle godine je na službena putovanja potrošio 299.857 KM, od čega samo na putovanja u inozemstvo 294.146 KM, utvrdio je Ured za reviziju institucija BiH.

 


U revizorskom izvješću se navodi da je Zvizdić samo na putovanje u SAD potrošio 48.450 KM, dok je njegov odlazak u Italiju koštao 25.503 KM.

Predsjedavajući Vijeća ministara sa sobom je uvijek vodio veliki broj suradnika,  a sarajevski mediji javljaju da u toj instituciji ne postoji plan službenih putovanja.

Revizori su preporučili da se ubuduće u Vijeću ministara više pozornosti posveti planiranju troškova, kao i da je potrebno donijeti interni pravilnik kojim bi bio definiran sastav izaslanstava koje prate predsjedavajućeg na službenim putovanjima.

"Ponovo su za pojedina putovanja uočena izaslanstva koja broje do 10 osoba/službena putovanja u Srbiju i Crnu Goru/, a testiranjem pojedinačnih faktura uočeno je da se u određenim slučajevima agenciji ili direktno hotelu plaćaju izuzetno visoki troškovi smještaja koji premašuju iznos od 1.000 KM po noćenju", piše u revizorskom izvješću, objavio je Dnevni Avaz, a prenosi Srna.

 

Komentari:

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna