Zločinac Nihad Bojadžić povlašten u odnosu na osuđene pripadnike HVO-a

Iako je još 07.11.2016.godine pravomoćno osuđen na 15 godina zatvora, krvnik iz Trusine, kao i šireg dijela jablaničke i konjičke općine, tek prije par mjeseci otišao je na izdržavanje zatvorske kazne, piše Dnevno.ba.Nihad Bojadžić, autor poznate dželatske zapovijedi “U Trusini ni kokoš ne smije ostati živa”, prema krajnje pouzdanim informacijama cijelo vrijeme uživa povlašteni tretman u institucijama Federacije Bosne i Hercegovine. Za razliku od Hrvata osuđenih za ratne zločine, ovaj monstrum nije nakon pravomoćnosti presude skinut s isplata koje idu preko Federalnog ministarstva branitelja. Točnije preko Sektora za pravne poslove kojega je donedavno vodio Nezim Ćatić i Sektora za financije na čijem je čelu Nermina Spahalić.

Htjeli ili ne, iz Sektora za pravne poslove spomenutog ministarstva, odmah po pravomoćnosti presude morali su reagirati i tražiti skidanje s isplate svih primanja koja su tom monstrumu do tada isplaćivana. Da se radilo o pripadniku HVO-a bio bi, već kao po pravilu, skinut s isplate u roku od 24 sata.

Kako piše ovaj portal, Čović i njegove pudlice predvođene Slavkom Marinom, nisu htjeli ni prstom mrdnuti i tražiti da se prema Bojadžiću, sukladno zakonu koji se provodi, odmah (znači prije više od dvije godine) postupi isto kao i prema drugim osuđenicima za ratne zločine.

Naprotiv, ti samoprozvani zaštitnici hrvatskih interesa (koji i sudjeluju u kreiranju optužnica protiv pripadnika svojeg naroda, slučaj generala Mije Jelića), čuvaju samo svoje sinekure i carstva nastala na muci hrvatskih branitelja.

Koji su motivi da Čović i njegovi podanici nisu reagirali u slučaju Bojadžić, nije do kraja jasno. Da ih branitelji HVO-a ne interesiraju, uvjerili smo se bezbroj puta. Ali ne treba isključiti niti dogovor Čović-Izetbegović. Ne bi bio prvi put da se njih dvojica do podne mrze, a poslijepodne vole.(Izvor: Dnevno.ba)

Komentari:

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna