IZ BIH PREMA HRVATSKOJ U cisterni prevozio 665 kg droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), jučer, utorak, 17. srpnja 2018. godine, na području općine Neum, izveli su operativnu akciju kodnog naziva 'Petrol Line', kojom prilikom su izvršili pretres teretnog motornog vozila kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 


Cisterna koja je u vlasništvu jedne firme iz Metkovića dugo je bila pod budnim okom policije zbog, kako se doznaje, vrlo čestih prelazaka granice, a da se pri tome nisu bilježile promjene na carinskoj vagi iako je cisterna morala biti ispražnjena. Cistrenu je prevozio vozač iz Metkovića, a koji ima i državljanstvo BiH. Droga je u BiH stigla iz Crne Gore.

O tome kako je u akciji "Petrol Line" postojala suradnja između SIPA-e i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, potvrdila je za Dubrovački dnevnik i glasnogovornica PU DN Davorka Bečić.

- Radi se o vozilu za prijevoz opasnih tvari, dakle cisterni, u vlasništvu jednog obrta iz Metkovića, zato su u pitanju dubrovačke registracijske oznake. To je vozilo stalno u našem nadzoru zbog učestalih prelazaka državne granice. Jučer, oko 1:40 sati, izašao je u Crnu Goru pun goriva te se vratio oko 17 sati. Prilikom kontrole od strane carinskih službenika, na carinskoj vagi po ničemu nije odstupao od onoga što stoji u carinskoj deklaraciji. Nakon 20 sati osoba je zatečena na predjelu Neuma s drogom - izjavila je Bečić dodavši kako PU DN intenzivno surađuje s tamošnjom policijom.

Iz SIPA-e su priopćili da su prilikom pretresanja pronađena su i privremeno oduzeta tri mobilna telefona marke „Samsung“, zatim 89 vreća u kojima se nalazilo po sedam komada nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa, ukupne težine oko 665 kg.

Prema prikupljenim informacijama, opojna droga 'Cannabis Sativa', bila je namijenjena za ilegalno tržište u zemljama zapadne Europe.

Vozač teretnog motornog vozila je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Neovlašteni promet opojnim drogama' iz člana 195. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine u vezi s kaznenim djelom Organizirani kriminal iz člana 250. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osoba lišena slobode bit će predana postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH na dalje postupanje.

"Zahvaljujemo se policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove operativne akcije, kojom prilikom je izvršena jedna od najvećih zapljena narkotičkih sredstava u BiH", stoji u priopćenju SIPA-e.

 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna