PUT U RUSIJU NA SP Čović traži istragu: Tko krivotvori dokumente?

"Moje kolege Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović suglasile su se da usvojimo zaključak da nadležne institucije provedu istragu o tome tko stoji iza krivotvorenog dokumenta i da se o rezultatima istrage izjasne u roku od 30 dana", rekao je Čović.

 


Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović očekuje da će nadležne institucije provesti istragu o tome tko je krivotvorio dokument iz Predsjedništva BiH kojim se javnost dezinformira da je on boravio u službenoj posjeti Rusiji i pratio utakmicu Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu o trošku BiH, te odgovorne za to kazniti.

"Moje kolege Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović suglasile su se da usvojimo zaključak da nadležne institucije provedu istragu o tome tko stoji iza krivotvorenog dokumenta i da se o rezultatima istrage izjasne u roku od 30 dana", rekao je Čović, dodavši da će na narednoj sjednici Predsjedništva tražiti informaciju o tome dokle je došla istraga.

Čović je za sarajevski "Dnevni avaz" rekao da je i ranije bilo dezinformacija i neistina koje nije demantirao, ali da je posljednje plasiranje neistina prešlo mjeru koja ne šteti više samo njemu kao pojedincu, nego i Predsjedništvu i samoj BiH.

"Kada netko to uradi u instituciji Predsjedništva BiH, možete misliti što je moguće uraditi u nekim drugim institucijama", ocijenio je Čović.

On je dodao da očekuje da će istraga dovesti do sankcija za one koji su zloupotrijebili svoj položaj u Predsjedništvu i krivotvorili i u javnost plasirali lažni dokument, prenosi Dnevni avaz.

"Ljudi koji su u Predsjedništvu ranije sudjelovali u nekim sličnim radnjama prošli su bez ikakvih sankcija. Stoga sam inzistirao da se ovaj put uključe institucije izvan Predsjedništva koje moraju iznaći način da otkriju s čijeg je računala to urađeno, tko je dezinformirao javnost i, naravno, da se traže sankcije", zaključio je Čović.

Avaz navodi da je Tužiteljstvo BiH otvorilo istragu o tome tko je autor krivotvoreno dokumenta iz Predsjedništva BiH da je Čović boravio u službenoj posjeti Rusiji od 25. do 27. lipnja, te da je pratio utakmicu Hrvatska-Island na Svjetskom nogometnom prvenstvu o trošku državnog proračuna BiH.

 Nešto više o ovoj temi možete pročitati OVDJE.


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna