Amerika i EU složne oko BiH: Cilj je EU, Rusija ne može energetski ucjenjivati Europu

Amerika i EUropa imaju zajednički interes da svijet bude slobodan, da Rusija odgovara za aneksiju Krima, da prestanu upotreba kemijskog oružja i nepoštene kineske trgovinske politike, rekao je Mitchell.Pomoćnik američkog državnog tajnik za europske i pouslove Wess Mitchell izjavio je da SAD i Europska unija kao zajednički cilj imaju reformiran Balkan na putu ka Uniji.

Mitchell je jučer u govoru u sjedištu fondacije Karnegi za Europu u Bruxellesu rekao da, usprkos razlikama u mišljenju između SAD i Europske unije, postoje brojna pitanja koja ujedinjuju saveznike, prenosi Radio slobodna Europa i agencija Beta.
 
Amerika i Europa imaju zajednički interes da svijet bude slobodan, da Rusija odgovara za aneksiju Krima, da prestanu upotreba kemijskog oružja i nepoštene kineske trgovinske politike, rekao je Mitchell.
 
Među zajedničkim prioritetima, Mitchell je naveo i da "Balkan bude reformiran i na putu ka EU", kao i da Rusija ne može energetski ucjenjivati Europu.
 
On je naveo da SAD surađuju s EU oko Srbije i Kosova, kao i Bosne i Hercegovine i da su američke diplomate "satima bile na telefonu" posredujući s europskim kolegama, između Atene i Skoplja u odlučujućim trenucima pregovora o rješavanju spora te dvije države.
 
Amerika je "vrlo zadovoljna" što je došlo do sporazuma, dodao je Mitchell.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna