IMAJU HERCA: Liječnici u Tuzlanskoj županiji masovno potpisuju otkaze

Članovi Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije jutros su u Tuzlanskoj županiji počeli potpisivati individualne otkaze, a prekidi ugovora o radu u narednim danima će biti predani na protokole u zdravstvenim ustanovama u kojima su zaposleni.Tu informaciju za portal Klix.ba potvrdio je predsjednik Štrajkačkog odbora Sindikata doktora medicine i stomatologije TŽ Admir Suljić.

On je kazao da će točan broj doktora koji su danas potpisali raskide ugovora o radu sa zdravstvenim ustanovama u ovoj županiji biti poznat tijekom dana.

"Otkaze danas potpisuju doktori medicine i stomatologije koji su se u prethodnim danima izjavom obavezali da će to učiniti. Nakon današnjeg potpisivanja otkaza dokumenti će biti proslijeđeni na protokol", rekao je Suljić za Klix.ba.

On je istaknuo da je od jutros na području Gradačca otkaze potpisalo 27 doktora od njih 50.

Kada je riječ o Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, predsjednik Štrajkačkog odbora sindikata je rekao da se otkazi već potpisuju u određenim klinikama, a točan broj doktora koji su se odlučili za raskid ugovora o radu zasad nije poznat.

Danas u 13 sati otkaze će potpisati doktori i stomatolozi u Živinicama, dok će sat vremena kasnije isto učiniti i u Srebreniku.

Podsjećamo, doktori medicine i stomatologije u TŽ na ovaj očajnički potez su se odlučili zbog, kako su naveli, ignorantskog odnosa Vlade TŽ koja im nije dodijelila reprezentativnost te s kojom nisu sklopili kolektivni ugovor.

Doktori i stomatolozi poručuju da je ovo borba za njihovo dostojanstvo koje je narušeno te naglašavaju da neće biti ničiji podanici.

(Izvor: Klix.ba)

Komentari:

No comment.

NEĆU ili NE ĆU?

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna