NEVIĐENI SKANDAL NA SVJETSKOM PRVENSTVU 'Kapriciozni' Kalinić poslan kući, reprezentaicja Hrvatske sa 22 igrača

Izbornik reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić objasnio je razloge zbog kojih je prekrižio Nikolu Kalinića. Hrvatski napadač već se spakirao i napustio kamp reprezentacije te otišao kući.



Iako se očekivalo da će izbornik Dalić na konferenciji objasniti zbog čega je otišao Kalinić, na njoj su se pojavili samo Šime Vrsaljko i Milan Badelj, a izbornik je kasnije dao kratku izjavu.

- Na utakmici s Nigerijom se Nikola zagrijavao, trebao je ući, ali rekao je da nije spreman. Tako je bilo i protiv Brazila, kao i na jučerašnjem treningu. Ja trebam spremne i zdrave igrače i odlučio sam da odlazi doma. Hvala lijepa, sve sam vam rekao., kazao je Dalić i odmah otišao!

Milan Badelj i Šime Vrsaljko također su uvjereni da „slučaj Kalinić“ neće pokvariti atmosferu u reprezentaciji uoči okršaja s Messijem & co. „Aktualni događaj nije nas nimalo poremetio“, naglasio je Vrsaljko na press konferenciji.

- Atmosfera je fantastična od prvog dana priprema, svi smo kao jedno. Kalinićev odlazak neće se odraziti na ono što moramo pokazati na terenu. Idemo dalje, koncentrirani na utakmice koje slijede.

Na pitanje kako je on reagirao kad mu je Dalić priopćio da neće biti među startnom jedanaestoricom za Nigeriju, Badelj je poručio da je u reprezentaciji „fundamentalno“ staviti vlastiti ego u službu momčadi

U javljanju za HRT sportski izvjestitelj Drago Ćosić vrlo se kritički osvrnuo na Kalinićevo ponašanje navodeći da to nije bilo pošteno prema hrvatskoj reprezentaciji te da je svoje eventualno neslaganje sa izbornikom mogao riješiti prije početka Svjetskog prvenstva.
Pojasnio je da Kalinić na utakmici protiv Brazila nije htio ući kao zamjena te da nije želio doći ni na trening kazavši da ga bole leđa.
"Ovo će zasigurno obilježiti karijere i Dalića i Kalinića", kazao je Ćosić u javljanju na HRT.

Svjetski mediji bruje o hrvatskoj reprezentaciji

Izbacivanje Nikole Kalinića iz reprezentacije svega tri dana uoči druge utakmice Svjetskog prvenstva protiv Argentine prenijeli su svi ugledni svjetski mediji.

Rigoroznu odluku da hrvatskog napadača pošalje kući zbog odbijanja ulaska u igru potkraj utakmice protiv Nigerije, a o kojoj su prve izvjestile Sportske novosti, prenijeli su ugledni svjetski mediji poput talijanske Gazzette dello Sport, španjolskog Asa ili engleskog Daily Maila.

"Šokantna odluka o izbacivanju Kalinića dolazi usred pregovora Milana i Seville oko transfera 30-godišnjeg napadača sljedeće sezone. Rossoneri traže odštetu od 20 milijuna eura, a vjeruje se da Andalužani traže prvotni dolazak na posudbu", piše As.

"Oluja je bila u zraku i na kraju je sve eruptiralo. Prema izbornikovom planu Klainić je trebao zamijeniti Mandžukića u završnim minutama utakmice protiv Nigerije. Milanov napadač požalio se na ozljedu leđa, ali nije uvjerio Dalića jer se i u posljednjoj utakmici prije Mundijala protiv Brazila požalio na ozljedu kada je trebao ući s klupe", piše Gazzetta.

U talijanskom dnevniku prisjetili su se odmah Kalinićevog privremenog izbacivanja iz Milanove momčadi u minuloj sezoni.

"Trener Gattuso ga je ostavio doma uoči utakmice protiv Chieva jer nije trenirao dobro. U Serie A je Kalinić imao vremena za dobivanje oprosta, a na SP-u vremena nema. Igra se svake četiri godine i neme odluke jednostavno se ne mogu povući", piše Gazzetta.

 


(Izvori: Sportskenovosti/HINA/HRT/Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

NEĆU ili NE ĆU?

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna