Povijesno rukovanje - Kim i Trump u četiri oka razgovarali 41 minutu i potpisali zajednički dokument

Američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski diktator Kim Jong-un sastali su se u utorak u Singapuru, prvo u četiri oka, a zatim u društvu delegacija. Nakon razgovora, potpisali su dokument. Trump je tek kazao da će sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una pozvati u Bijelu kuću i te da će vrlo brzo početi proces denuklearizacije Korejskog poluotoka.Američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un potpisali su "sveobuhvatan" dokument nakon povijesnog sastanka u Singapuru, ali zasad nisu objavili njegov sadržaj.

Trump će o dokumentu govoriti kasnije popodne na tiskovnoj konferenciji, a zasad je samo kazao da će sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una pozvati u Bijelu kuću i te da će vrlo brzo početi proces denuklearizacije Korejskog poluotoka.

Kako prenosi The Wall Street Journal, četiri su ključne točke dokumenta koji su potpisali američki predsjednik i sjevernokorejski lider. Koliko se može vidjeti iz slike samog dokumenta, točno su prenesene:

1. SAD i Demokratska Narodna Republika Koreja (DPRK) su predane uspostavi novih odnosa SAD-a i DPRK-a u skladu sa željom naroda dviju država za mirom i napretkom.

2. SAD i DPRK će udružiti napore kako bi izgradili trajan i stabilni režim mira na Korejskom poluotoku.

3. Potvrđujući deklaraciju iz Panmunjoma od 27. travnja, DPRK se obvezuje djelovati prema potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluotoka.

4. SAD i DPRK se obvezuju pronaći tragove vojnika nestalih u akciji i ratnih zarobljenika uključujući i trenutnu repatrijaciju onih koji su dosad identificirani.


Trump je rekao da je sastanak s Kimom bio fantastičan i da je postignut velik napredak.

- Od danas će se sve promijeniti, pogotovo na Korejskom polutoku. Razvio sam s Kimom sjajan odnos - rekao je Donald Trump, dok je mladi diktator dodao:

- Odlučili smo ostaviti povijest sa strane i svijet će se uskoro uvjeriti u velike promjene - rekao je Kim.

Što su točno Kim i Trump potpisali, poprilično je nejasno, samo je američki predsjednik rekao da se radi o važnom i opsežnom dokumentu.

- Hvala vam svima, ovo je bilo fantastično - ponavljao je Trump i smješkao se prema Kimu.

- Ponosni smo današnjim danom. Naš odnos sa Sjevernom Korejom i zapravo cijela situacija na poluotoku od danas će biti drukčiji.(Izvor: Jutarnji list)Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna