Sada je Inzko odgovorio Ljubiću: Odbacujemo tvrdnje da kršimo prava Hrvata

Visoki predstavnik izričito odbacuje tvrdnje da je riječ o kršenju Ustava BiH, nepoštivanju odluka Suda ili pak o djelovanju usmjerenom protiv hrvatskog naroda, kao što se navodi u priopćenju za javnost Glavnog vijeća HNS-a, izjavili su iz OHR-a za Vijesti.ba iz Ureda visokog predstavnika u BiH.

 


Naime, Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora (GV HNS) dan prije je u priopćenju kojeg je potpisao dr. Božo Ljubić, predsjednik GV HNS-a, izravno prozvan visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko za kršenje Ustava BiH i, kako je istaknuto, "dosljedno kršenje prava Hrvata".

Iz OHR-a podsjećaju da su u svojstvu prijatelja Suda dostavili mišljenje po apelaciji Borjane Krišto.

“Na izričit zahtjev Ustavnog suda BiH, visoki predstavnik je dostavio Sudu mišljenje u svojstvu prijatelja suda (Amicus) o predmetu koji je Sudu uputila Borjana Krišto. U tom mišljenju jasno su dani razlozi, utemeljeni na washingtonskom sporazumu, zbog kojih je visoki predstavnik svojom odlukom iz 2002. uključio osporavane odredbe u Ustav Federacije, odgovorili su iz OHR-a.

"Visoki predstavnik izričito odbacuje tvrdnje da je riječ o kršenju Ustava BiH, nepoštivanju odluka Suda ili pak o djelovanju usmjerenom protiv hrvatskog naroda, kao što se navodi u priopćenju za javnost HNS-a. OHR još jednom ponavlja svoj stav da je najbolji način za ostvarivanje političkih ciljeva, koji utjeću na sve konstitutivne narode, putem konstruktivnog dijaloga i rješenja postignutih pregovorima", istaknuto je u reakciji iz OHR-a.


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna