Istječe rok za ovjeru sudjelovanja na izborima

Rok za prijave za ovjeru sudjelovanja na općim izborima za političke stranke i nezavisne kandidate ističe danas, a zaključno sa jučerašnjim danom prijave je dostavilo 27 stranaka i 16 nezavisnih kandidata, rekla je Srni glasnogovornica Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Maksida Pirić.


"Imajući u vidu činjenicu da je obrasce za prijavu preuzelo više od 120 političkih subjekata, najveći broj prijava očekujemo danas do 16.00 sati. Zato smo formirali više timova koji će istovremeno primati prijave", rekla je Pirić.

SIP BiH raspisao je opće izbore za nedjelju, 7. listopad.

Predsjednica SIP-a Irena Hadžiabdić ranije je kazala da se od 9. do 25. svibnja podnose prijave za ovjeru sudjelovanja na izborima za političke stranke i nezavisne kandidate.

Nakon objave ovih političkih subjekata, od 10. do 19. lipnja teče rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi nezavisnih kandidata. Podnošenje kandidatskih listi za opće izbore počinje 27. lipnja i trajati će do 9. srpnja.

"SIK BiH će sve ovjerene kandidatske liste do 23. kolovoza objaviti i u službenim glasilima i u dnevnoj štampi", rekla je Hadžiabdić.

Na općim izborima u BiH bira se 518 nositelja mandata.

Državljani BiH će u listopadu ove godine imati priliku da biraju članove Predsjedništva BiH, zastupnike za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, zastupnike Narodne skupštine Republike Srpske, zastupnike za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, kao i zastupnike županijske skupštine. 

(Izvor: Srna)

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna