NEVJEROJATAN PRAVOSUDNI POTICAJ TERORIZMU Bh. ISIL-ovca osudili na godinu, a nakon što su mu otkrili teško naoružanje - na dvije...on nastavlja po svome, a sud po onoj,'tko prizna-pola mu se prašta'

Povratnik sa sirijskog ratišta Eminu Hodžiću prvi je koji takav koji je sa Tužiteljstvom sklopio sporazum o priznanju krivnje te je osuđen na godinu zatvora. Očito je da ova simbolična kazna nije bila dovoljna jer je Hodžić prošle godine u Sarajevu prevozio teško naoružanje. Zašto, od koga i  koji je krajnji cilje - nije poznato. No, pametni Hodžić opet je sve priznao i zbog toga je sada osuđen na dvije godine zatvora. (!?)Općinski sud u Sarajevu proglasio je Emina Hodžića krivim za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i osudio ga na dvije godine zatvora. Hodžiću će u dvogodišnju kaznu zatvora biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, počevši od 29. studenog 2017. godine, izvjestio je BIRN.

“U sklopu mjera sigurnosti, bit će mu oduzeto oružje, a Hodžić će ostati u pritvoru do upućivanja na izdržavanje kazne”, kazala je sutkinja Galiba Katica, također prenosi BIRN.

Hodžić je sa sarajevskim Županijskim tužiteljstvom potpisao sporazum o priznanju krivice, čime je pristao na kaznu od dvije godine zatvora.

Naime, optužnica je teretila Hodžića da je 29. studenog prošle godine u sarajevskoj ulici Halida Kajtaza, u vozilu kojim je upravljao, držao dvije automatske puške, ručni bacač raketa, tzv. “zolju”, improviziranu odskočnu minu, nekoliko ručnih bombi, preko 600 bojevih metaka i više okvirova za automatsku pušku, čija nabavka građanima nije dozvoljena.

Inače, Hodžić je prvi povratnik sa sirijskog ratišta koji je s Državnim tužiteljstvom sklopio sporazum o priznanju krivnje, po kojem je 2016. osuđen na godinu zatvora.

Unatoč ovoj osudi i priznanju da je sudjelovao u ratnim sukobima na sirijskom ratištu, gdje su nepoznate činjenice je li na tom području počinio ratne zločine, Hadžić i dalje nastavlja sa opasnim djelovanjem. Nije poznato zašto je, kome i u koje terorističke ciljeve prevozio oružje te koje posljedice u ljudskom i materijalnom smislu bi korištenje istog moglo izazvati.

Na kraju, Hadžić s opet izvukao sa simboličnom kaznom. Koji će biti njegov sljedeći potez kada uskoro izađe zatvora - ostaje vidjeti.

 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna