PROBLEMI S MIGRANTIMA Blokirali granični prijelaz Maljevac - žele u Hrvatsku

Oko 50 migranata iz arapskih zemalja zaustavljeno je na prostoru graničnog prelaza Maljevac na tzv. "ničijoj zemlji" između BiH i Hrvatske. Nakon što su zaustavljeni sjeli su na prometnicu, okruženi sa dvadesetak bh. policajaca. Grupa migranata pokušala je blokirati prijelaz, polijegali su na prometnicu, ali su pripadnici granične policije u suradnji s policajcima iz Bihaća uspostavili normalizaciju prometa.Direktor Granične policije BiH Zoran Galić izjavio je za BHRT da su granična policija i policija Unsko sanske županije sklonili oko pedesetak migranata s prometnice na granici, te je promet sada u funkciji.

Pripadnici Jedinice granične policije Velika Kladuša uz podršku županijske policije udaljili su migrante s područja prijelaza u unutrašnjost Bosne i Hercegovine.

Sa hrvatske strane je priopćeno kako s migrantima koji ispoljavaju građanski neposluh “administriraju osobe sa bh. strane granice”.

Među migrantima ima invalida, djece i žene , a hrvatski policijski helikopter osiguravao je sigurnosnu potporu iz zraka.

 

(Izvor:BHRT/Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

NEĆU ili NE ĆU?

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna