Čović kaže da neće biti krize nakon izbora, a Izetbegović reče da će surađivati

Sve do prije nekoliko dana, lider HDZ-a, Dragan Čović, tvrdio je da će nakon Općih izbora uslijediti duboka kriza jer bez izmjena Izbornog zakona neće biti moguće implementirati izborne rezultate. No, danas je Čović iznenadio sve izjavom koja proturiječi svemu onom što je do jučer tvrdio.- O Izbornom zakonu dugo smo pričali, pune dvije godine, i nitko nije želio podržati tu priču. Danas je kasno za izmjenu, ali o Izbornom zakonu trebamo pričati i da vrlo jasno naglasimo da BiH ne smije upasti u krizu. Ja vas uvjeravam da ona neće upasti u krizu ni do izbora, a osobito ne nakon njih - kazao je Čović novinarima u Vitezu na otvaranju Konzulata Republike Hrvatske.

Kako je kazao, pobjednici predstojećih Općih izbora napravit će vlast vrlo brzo, možda brže nego ikad dosad.

- Evo, to je moja poruka svim špekulantima koji žele svaki moj pogled, svaki moj mig obrvom, pretvoriti u neki događaj. Ja ne znam kako oni iščitavaju neverbalne ključeve koje šaljem, ali ću im vrlo jasno kazati da ne brinu za hrvatski narod središnje Bosne i BiH - kazao je, među ostalim, Čović.

Naime, govoreći pred novinarima u Zenici, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odgovarao je i na pitanje što misli o najavi Dragana Čovića da će "aktivirati plan B".

- Ja mislim da gospodin Čović nekad u ljutnji neke stvari kaže pa reterira. Mislim da neće biti nikakvih rizičnih poteza sa strane gospodina Čovića, mislim da će raditi zajedno s nama da se stvari u ovoj zemlji stabiliziraju nakon izbora, a ne da se stvore krize. Previše je bilo kriza, ali evo ostaje da njega pitamo što je mislio, rekao je Izetbegović.

Komentirao je i izjavu predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović da je "BiH druga domovina Hrvatima".

- Narod se osjeća onako kako se osjeća, ne trebam mu ja ili gospođa Kitarović govoriti kako se trebaju osjećati. Mislim da se Hrvati u BiH osjećaju kao građani prvog reda i da je ovo njihova domovina, na prvom mjestu, a zatim eventualno Hrvatska, rekao je Izetbegović.(Izvor: Agencije)

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna