PA VI KOMENTIRAJTE: Mora platiti 18. tisuća kuna, jer je napisao da mu je doktor uništio sinovo zdravlje

Gospodin Ante iz Metkovića mora platiti 18 tisuća kuna odštete primarijusu Tomislavu Šušnjaru iz KBC-a Split zbog jednog komentara kojeg je o njemu napisao na Facebooku.

 

Nepravomoćna je to presuda suda u Metkoviću prema kojoj ovaj Metkovac mora platiti i 7.500 kuna sudskih troškova. Sud je zaključio kako je samo jednim komentarom ispod članka na Facebook stranici Slobodne Dalmacije povrijedio liječnikovu osobnost i nanio mu štetu.

Prema presudi koju je Telegram dobio na uvid, gospodin Ante reagirao je na članak objavljen 25. studenog 2015. na Facebook stranici Slobodne Dalmacije pod naslovom “Liječnik splitskog KBC-a lažirao putne troškove, odao ga signal mobitela i prazan bunar”.

Napisao je: “Koliko je ljudi KBC Split uništio, moje dijete je uništeno u istoj bolnici, a za to nedjelo osobno teretim Dr. Tomislava Šušnjara.” Sin gospodina Ante, prema njegovim sumnjama, krivo je liječen upravo u splitskom KBC-u, te mu je nakon ozljede na nogometu jedna noga ostala kraća. Slobodna Dalmacija i o tom slučaju detaljno je izvještavala, no u tekstu nije spominjan Šušnjar, koji je inače dječji kirurg u bolnici u Splitu, a koji će kasnije zbog komentara na Facebooku tužiti dječakovog oca.

 

Primarijus tvrdio da mu je povrijeđen ugledPrimarijus Šušnjar u tužbi je naveo da su mu nakon ovog komentara počeli stizati neugodni telefonski pozivi bližnjih, prijatelja i poznanika. Svi su ga pitali upravo za ovaj komentar. Zbog toga su mu povrijeđeni čast, ugled, dostojanstvo, ime, privatnost osobnog i obiteljskog života i sloboda, naveo je u tužbi dodajući da je trpio i duševne boli, nelagodu, te pritisak okoline u kojoj živi i boravi. Na sudu je rekao još i da je u javnosti stvoren potpuno pogrešan zaključak o njegovoj ličnosti. Osjećao je nelagodu zbog javnog blaćenja. Prema njegovom riječima nije bilo ni potrebno dokazivati kakve je posljedice zbog toga trpio. Sve je, kaže, bilo očito. Dodao je ipak da je zatražio i stručnu pomoć svojih kolega na Klinici za psihijatriju KBC-a Split.

Prvotno je u tužbi naveo 30 tisuća kuna kao pravednu odštetu za sve što je proživio zbog komentara gospodina Ante, da bi kasnije svoj zahtjev spustio na 18 tisuća, a to je sud u konačnici i prihvatio. Metkovac je zbog svog komentara i kazneno osuđen. Na sudu u Metkoviću u postupku za naknadu štetu tvrdio da je primarijus Šušnjar uz pomoć kolega fabricirao medicinsku dokumentaciju o navodnim psihičkim problemima. Rekao je i da je liječnik uredno išao na posao, te se pitao kako je to mogao ako je bio baš toliko potresen kao što je tvrdio u tužbi.

(Izvor: Telegram.hr)

Komentari:

No comment.

Glasajte zbog nas

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna