Pogledajte kako se u Vijeću sigurnosti UN-a srdačno pozdravljaju američka veleposlanica i ruski veleposlanik

Američka veleposlanica Nikki Haley kao i ruski veleposlanik Vasilij Nebenzia u Vijeću sigurnosti UN-a odlučno zastupanju interese svojih zemalja neprezajući od međusobnih optužbi, prijetnji sankcijama i napadima. Dok njihove službene istupe prenose svjetski mediji 'običnim ljudima', 'iza kulisa UN-a' nestaje politika i interesi te se događa nešto potpuno drugo - srdačno rukovanje, puno međusobnog poštovanja. Istodobno, na kocki su ekonimija i životi milijuni ljudi, civila i vojnika.Sjedinjene Države uvest će nove sankcije Rusiji kao odgovor na navodni kemijski napad u Siriji, kazala je nedjelju američka veleposlanica pri UN-u Nikki Haley. Ona je na hitnoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a da je "vrijeme za razgovor sinoć završeno" i zahvalila se Velikoj Britaniji i Francuskoj na učešću u udaru na "sirijska kemijska postrojenja".

Haley je rekla da su SAD i njihovi saveznici diplomacijom pokušali dovesti do eliminacije sirijskog kemijskog oružja, ali da u tome nisu uspjeli zbog ruskog veta.

- Dok je Rusija štitila (sirijskog predsjednika Bashara) Assadov režim, režim je znao da može proći nekažnjeno. Ne možemo gledati kako Rusija krši međunarodne standarde - navela je Haley.

Ona je izjavila da je predsjednik SAD-a Donald Trump rekao da će SAD ponovo djelovati ako u Siriji opet bude upotrebljeno kemijsko oružje.

Veleposlanik Rusije pri UN Vasilij Nebenzia izjavio je da SAD zračnim napadima u Siriji dodatno pogoršavaju humanitarnu situaciju u toj zemlji i pomažu teroriste.

Nebenzia je rekao na hitnoj sjednici Vijeća sigurnostii UN, koji je sazvan na zahtjev Moskve nakon zračnog napada Zapada na kemijska postrojenja u Siriji, da SAD nosi veliku odgovornost za ratove u Jugoslaviji, Libiji i drugim zemljama.

Ruski veleposlanik optužio je SAD da podrivaju autoritet Vijeća sigurnosti UN, navodeći da se radi o politici neokolonijalizma i optužio je Washington za kršenje međunarodnog prava.

- To je huliganizam u međunarodnim odnosima - ocijenio je ruski diplomata i dodao da su "maske još jednom pale".

On je naveo da SAD, Velika Britanija i Francuska nisu sačekale rezultate istrage međunarodnih stručnjaka o navodnom kemijskom napadu u sirijskom gradu Dumi, već da su sami odlučili tko je kriv. Prema njegovim riječima, Washington, London i Pariz mogli bi zaustaviti sukob u Siriji za 24 sata.

Ovako se u Vijeću sigurnosti međusobno optužuju ruske i američke diplomate, velesila koje kreiraju i utječu na politike u mnogim zemljama ali i životima milijuna ljudi diljem planete Zemlje.

No, na snimci pogledajte njihovo srdačno pozdravljanje u Vijeću sigurnosti UN-a.  


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

NEĆU ili NE ĆU?

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna