Opet stiže zahlađenje, u Bosni i snijeg

Nakon pretežito oblačne nedjelje u BiH ponovno se očekuju nove oborine ali sa znatno nižim temperaturama. Dok se u Hercegovini očekuje kišovito vrijeme, u Bosni se vraća snijeg. Za razliku od relativno visokih temperatura proteklih nekoliko dana koje su pratile također obilne kiše, već početkom srijede očekuje se period sa znatno nižim temperaturama.Prenosimo prognozu Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH

U ponedjeljak, 19.03.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Slab snijeg i susnježica su izgledni u Krajni, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostatku zemlje slaba kiša. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugoistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između 0 i 6°C. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine temperatura zraka između 7 i 13°C.

U utorak, 20.03.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni slab snijeg i susnježica. U Hercegovini slaba kiša. Jačanje padalina se očekuje tijekom noći na srijedu. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera. U Hercegovini vjetar veći dio dana jugoistočnog smjera. Krajem dana u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

U srijedu, 21.03.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Snijeg se očekuje u većem dijelu zemlje. Prognozira se uglavnom između 5 i 15 centimetara sniježnog pokrivača, najviše do 20 centimetara. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine kiša, gdje se krajem dana i u ranim jutarnjim satima u četvrtak očekuje da kiša pređe u susnježicu ili snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -4 i 0°C, a na jugu zemlje između 3 i 7°C.

U četvrtak, 22.03.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Od sredine dana prema večernjim satima na krajnjem jugu i jugoistoku Hercegovine lokalno slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu od 0 do 4°C.

 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna