Kojović: Da se zovem Asim ili Rasim i da sam ukrao milijun KM, moj patriotizam ne bi bio upitan...ali ja sam Predrag

Kolika je razina ljudskog i političkog primitivizma i šovinizma u BiH pokazalo je reagiranje čak i inozemnog veleposlanstva u BiH i to na posljednju sjednicu Skupštine Sarajevske županije. Reagiralo je američko veleposlanstvo na  grubo vrijeđanje zastupnika Naše stranke Predraga Kojovića. On je nazvan četnikom od strane nezadovoljnih, pojedinih zastupnika BOSS-a i SDA, a u svezi njegovih stavova tijekom rasprave o Mustafi Busuladžiću po kojem jedna od sarajevskih osnovnih škola dobila ime."U 21. stoljeću, u demokraciji, ne nazivaju se škole po kontroverznim osobama, a također se osobe s kojima se ne slažete, ne nazivaju četnicima, ustašama ili balijama", reakcija je američkog veleposlanstva na službenom Twiter nalogu.

Naime, tijekom rasprave o Mustafi Busuladžiću, Kojovićevi neistomišljenici, pojedini zastupnici BOSS-a i SDA nazvali su ga četnikom, a upitno je bilo i njegovo domoljublje.

Tim povodom on je imao poprilično osoban istup u Skupštini.

"I u prošlom mandatu, neki ljudi su ovde, ne slažući se s onim što ja govorim, osjećali su se slobodnim da kažu da sam bio na Palama, da sam četnik, i neke druge stvari. Moram priznati da sam za ovih nekih osam godina koliko se bavim politikom oguglao na mnoge stvari, ali to je jedna stvar koja me jako pogodila i boli...Da se zovem Asim ili Rasim, mogao sam biti u Minhenu, mogao sam ukrasti milijun maraka iz proračuna i nikad nitko ne bi dovodio u pitanje moj patriotizam Ali pošto se zovem Predrag to se može. Kada je to u prošlom mandatu izgovorio Esed Radeljaš, ja sam mjesecima taksistima objašnjavao. Ako je to BiH koju vi gradite gospodine Mešanoviću u kojoj su samo Asimi patriote, aferim. I kolega Smajiću nema nijednog tog Karadžića, škole Srbije da Peđa nije reagirao i zbog toga doživio probleme. Ali stvarno, da sam ja četnik, zar bi ja sjedio u ovoj skupštini i borio se s vama i proveo rat boreći se za istinu. Ali vi osjećate slobodu da pravite te insinuacije, jer sam ja Predrag", kazao je Kojović.

 

 /Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna