Glazbeni spektakl Lijepom našom sinoć snimljen u Čapljini

U prepunoj Gradskoj sportskoj dvorani u Čapljini održano je javno snimanje glazbeno-scenskog spektakla Hrvatske radio-televizije ''Lijepom našom - Mostovi kultura''.

 

(foto: Čapljinski portal)

 

Hrvati imaju najviše nematerijalnih zaštićenih kulturnih dobara, a projekt "Lijepom našom" na najljepši način nastoji široj javnosti predstaviti običaje, tradicijsku kulturu i glazbenu baštinu nekog kraja, u ovom slučaju južnu Hercegovinu. Općina Čapljina može se podičiti svojom glazbenom i kulturnom baštinom, a brojni izvođači na najljepši način pokazali su to publici.

 

Voditelj Branko Uvodić okupio je brojna vrsna imena tamburaške glazbe, kulturno umjetnička društva i ostale sudionike koji njeguju i vjerno čuvaju hercegovačke običaje i tradiciju.

 

Kao dobri domaćini, na početku programa posjetitelje su pozdravili načelnik Čapljine dr. Smiljan Vidić i predsjednik Vlade HNŽ-a dr. Nevenko Herceg, koji su istaknuli važnost očuvanja kulturne baštine te zadovoljstvo što je emisija ''Lijepom Našom'' odabrala upravo Čapljinu.

Čapljina je još jednom pokazala svoju važnost, opravdala brojne 'titule' koje posjeduje i zajedno sa izvođačima poslala prekrasnu razglednicu diljem Lijepe Naše. Emisija će se prikazivati na programu HRT-a u dva termina i to 17. i 24. ožujka. Na ovom spektaklu tražilo se mjesto više, a mnogobrojna publika uživala je od samog početka pa sve do posljednje minute.

(Izvor: Bljesak.info)

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna