BOMBAŠKI NAPAD NA AMERIČKO VELEPOSLANSTVO U PODGORICI Muškarac bombu bacio na zgradu, a drugom se raznio

Kasno u srijedu u Podgorici je nepoznata osoba u blizini zgrade američkog veleposlanstva u Crnoj Gori aktivirala jednu eksplozivnu napravu koju je bacila u smjeru zgrade, a zatim je 20-ak sekundi kasnije aktivirala i drugu bombu kojom se raznijela, javlja agencija Reuters pozivajući se na lokalne medije. Kako su izvjestili iz veleposlanstva, nitko nije ozlijeđen od osoblja veleposlanstva, a također nije oštećen ni objekt veleposlanstva."Pola sata nakon ponoći ispred objekta Veleposlanstva SAD jedna osoba je izvršila samoubojstvo eksplozivnom napravom. Neposredno prije samoubojstva osoba je s raskrižja kod Sportskog centra ubacilo u krug Veleposlanstva SAD jednu eksplozivnu napravu. Najvjerojatnije je riječ o ručnoj bombi s kašikom. U tijeku su uviđaj i identifikacija. Tužitelj je na licu mjesta i rukovodi uviđajem. Uprava policije CG", napisala je Vlada Crne Gore na Twitteru.
Iz veleposlanstva su svim američkim državljanima poručili da se do daljnjega ne približavaju zgradi.

- Američko veleposlanstvo u Podgorici savjetuje svim državljanima SAD-a da trenutno imamo aktivnu sigurnosnu situaciju. Izbjegavajte veleposlanstvo do daljnjega, navodi se na web stranici veleposlanstva.

U međuvremenu je glasnogovornik veleposlanstva izjavio da diplomatsko osoblje surađuje s policijom u istrazi i kako bi se utvrdio identitet napadača, a incident je opisao kao 'napad'.

Kako piše podgorički portalanalitika, motiv napada još uvijek je nejasan.

- Istražitelji su počeli očevid i prostor je brzo ograđen. Za sada nije poznato s kojeg je mjesta još neidentificirana osoba aktivirala bombe i što je bio motiv ovog napada. Prema prvim informacijama, nepoznata osoba je bila na travnatoj površini preko ulice koja okružuje dvorište Veleposlanstva SAD-a i bila je udaljena petnaestak metara od zaštitne ograde i pomoćne zgrade u dvorištu Veleposlanstva, piše spomenuti portal.

Podsekretar State Departmenta Steve Goldstein je kazao da su očevici vidjeli čovjeka kako baca eksplozivnu napravu preko zida veleposlanstva, prenosi NewYork Times. Navodi se i da nitko u veleposlanstvu nije povrijeđen.

Goldstein je dodao i da su sigurnosni dužnosnici veleposlanstva pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, a da zgrada nije oštećena u napadu.

On nije znao što je motiv napada, niti radi li se o namjernom samoubilačkom napadu.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna