SDP će imati kandidata za sva tri člana Predsjedništva BiH i...rasuti glasove

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH na današnjoj sjednici je još jednom zaključilo da građanski blok u BiH može ukupno imati maksimalno tri kandidata za Predsjedništvo BiH, uključujući Željka Komšića kao zajedničkog kandidata iz reda hrvatskog naroda.Kako Slobodna Bosna doznaje, SDP će prvi put nakon rata pozvati svoje članove da glasaju za tri kandidata za članove Predsjedništva BiH. SDP će predložiti vlastite kandidate iz reda bošnjačkog i srpskog naroda, a podržat će i kandidata sestrinske partije DF-a, Željka Komšića, za poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

U svom priopćenju nakon sjednice predsjedništva stranke, SDP je danas osudio "neutemeljne i neistinite tvrdnje pojedinih medija i političkih zvaničnika da će SDP BiH samostalno predložiti tri kandidata".

SDP će o kandidatima iz reda bošnjačkog i srpskog naroda, donijeti konačnu odluku u koordinaciji s ostalim činiteljima građanskog bloka, priopćeno je nakon sjednice.

- Na sjednici je naglašena bojazan kako SDA i HDZ BiH ne žele bilo kakve izmjene izbornog zakonodavstva, jer bi na taj način sudbina formiranja Doma naroda FBiH ostala u rukama Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, nad kojom evidentan utjecaj imaju vladajuće stranke. SDP BiH smatra da se rješenje za izmjene izbornog zakonodavstva mora pronaći što prije u institucijama BiH, uz učešće svih domaćih političkih aktera i podršku međunarodne zajednice, kaže se u priopćenju SDP BiH./Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna