POSJETA MAKSIMALNO NATEGNUTA Kulminacija kad su Vučića pitali o govoru u Glini

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ponovno se u utorak u Vrginmostu izbjegao ograditi od svog govora "o srpskoj Glini" iz 1995. godine, ali je kazao da nema "nikakvih teritorijalnih problema s Hrvatskom" i usput optužio novinare da ga žele osobno poniziti.

 

(foto: Vučić posjetio Virginmost)

 

Reporterka Nove TV upitala je Vučića opterećuje li njegov govor iz Gline iz 1995. godine međusobne srpsko-hrvatske odnose i misli li i danas da Glina nije hrvatska. Vučić je bio dosta oštar.

"Čuo sam bezbroj istih pitanja jučer. Za mene je interesantno da mjera vaše podrške i poštovanja je jednako proporcionalna poniznosti koju očekujete od nekoga tko bi došao među vas. Takvu vrstu poniznosti s moje strane, srtaha ili potrebe da vam se dodvoravam nikada nećete vidjeti. Ta mjera poniženja i poniznosti koju očekujete od svakog iz Srbije da bi mogao da razgovara s nekim iz Hrvatske je pogrešan put. Dodatno sam sretan da niti jedan hrvatski predsjednik i premijer, s kojim se nitko u Srbiji ne slaže, takvu vrstu hajke neće doživjeti u Srbiji. Bio sam čini mi se vrlo pristojan, učtiv i odgovoran, i na uvrede ne želim odgovarati uvredama i klevetama. I danas sam o sebi čuo najgore moguće stvari i neistine. Čini mi se da ne razumijete jednu stvar: imamo različite poglede na ono što se događalo prije 23 ili 28 godina", odgovorio je Vučić dodavši da je Oluja za Hrvatsku praznik a za Srbe dan tuge.

Rekao je i da nije došao tražiti ničiju ispriku jer su tijekom rata sve kuće Vučića u selu Čipuljući spaljene nego da je došao razgovarati o budućnosti.

Novinare je optužio da samo žele "nešto što mogu iskoristiti za osobno ponižavanje predsjednika Srbije ili nekog iz Srbije".

Kazao je da će uputiti poziv hrvatskoj predsjednici da posjeti Srbiju i to prije ljeta.

"U Srbiji neće biti histerije kao u Hrvatskoj, a onaj tko se toga ne bude pridržavao imat će posljedica. Mislim da je to dobra poruka", dodao je.

 (Izvor: Dnevnik.hr/Hina)

Komentari:

No comment.

NEĆU ili NE ĆU?

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna