NESTALE SU SVE BRIGE ČAPLJINACA Maškare u Čapljini: Komšiću su održali dženazu, a haškog sudca će spaliti

HKUD 'Seljačka sloga' Trebižat - Čapljina i ove godine organizira, 54. po redu,  'Pokladne dane – 2018.' Trebižat – Čapljina koji su po tradiciji najstariji organizirani KARNEVAL u BiH i široj regiji. Manifestacija svake godine okuplja brojne sudionike, a jučerašnjim mimohodom kroz grad, dolaskom na središni trg u Čapljini, Trg kralja Tomislava, održan je i zabavni program. No, to nije kraj, jer u utorak je završnica ovogodišnjeg karnavala, spaljivanjem Marka Krnjevala i to u liku haškog sudca (Carmel Agius) koji je osudio hrvatsku šestorku u Haagu kao i balom pod maskama te izborom najboljih maski.


(foto: Bljesak.info)

Inače, kao i svake godine Velike maškare počele su rano ujutro, promenadom u 6 sati, potom povorkom do Trebižata i gradskog trga u Čapljini te 'primopredajom gradske vlasti' i podizanjem karnevalske zastave i čitanjem optužnice protiv Marka Krnjevala, krivog za nedaće koje su se dogodile u Čapljini, a to je ove godine, po izboru organizatora, haški sudac koji je osudio hrvatsku šestorku u Haagu, među kojima je i Čapljinac, pokojni general Slobodan Praljak.

Da nije samo haški sudac izvor svih briga Čapljinaca, pokazale su i zanimljive maškare na bini na čapljinskom trgu - Željku Komšiću, Hrvatu iz Sarajeva i dva puta članu Predsjedništva BiH koji je izabran većinski glasovima Bošnjaka, predviđena je 'dženaza' (sahrana) u tabutu (kovčeg u kojem se pokapaju mrtvi po islamskom običaju). Kraj tabuta, "posljednju počast" davali su 'partizani' sa zelenim maramama  i 'ustaša', aludirajući i simbolizirajući tzv. platformašku vlast koju su tvorili SDA, SDP, HSP BiH i NSRZB.

Inače, 54. Pokladni dani Trebižat-Čapljina započeli su 4. veljače Malim maškarama u Domu kulture u Trebižatu. Organizator Pokladnih dana je HKUD 'Seljačka sloga' iz Trebižata, a pokrovitelj Općina Čapljina, općinski načelnik dr. Smiljan Vidić. 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

NEĆU ili NE ĆU?

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna