NAIVA: Kolinda nam kobajagi pomaže, a Josipović se boji da tako ne nasuče Hrvatsku

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas će se u Turskoj susresti s predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, a glavna tema razgovora bit će stanje u BiH te posebice izmjena izbornog zakona. Na televiziji N1 gostovao je Ivo Josipović, bivši predsjednik RH i čelnik stranke Naprijed Hrvatska koji poručuje da predsjednica Hrvatske, s obzirom na ranija iskustva, treba biti jako oprezna."Svaki doprinos je dobrodošao, ali tu treba biti jako oprezan jer se RH znala nasukati kad se miješala u unutarnju politiku BiH. Predsjednica treba jako dobro odmjeriti do koje mjere smije otvarati unutarnje pitanje BiH. Osobno bih tu bio vrlo oprezan i pazio da RH ne uđe u crveno, u miješanje u unutarnje pitanje trećih zemalja".

Što se tiče promjene izbornog zakonodavstva u BiH, Josipović ocjenjuje da se rješenje ne smije tražiti izvan BiH.

"Bitno je znati da ne postoiji rješenje izvan zemlje, rješenje za BiH mora biti nađeno u samoj BiH: Sve države ili politike se moraju odreći ambicije da BiH izvana nature rješenje. Tamo sve tri strane imaju svoje strahove, ambicije i pluseve. Nadam se da je predsjednica svjesna limita koji ima".

"Razgovori RH i Turske o unutarnjem zakonodavstvu BiH nemaju nikakvih izgleda. Neće se to dogoditi, to je potpuna naiva, to se mora provesti u BiH između svih strana", ističe Josipović.

(Izvor: N1)

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna